Χαλάνδρι: Εθελοντές μπήκαν σε φρεάτιο και έσωσαν εγκλωβισμένη γάτα

Η υπέρβαση των γιορτών έγινε στο Χαλάνδρι από την εθελοντική ομάδα Alma Libre που επεμβαίνει όπου χρειαστεί στην Αττική, για οποιοδήποτε ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής.

Τέσσερις μέρες χαμένη στα σκοτάδια μια γατούλα περίμενε αβοήθητη το τέλος, μέσα σε κεντρικό αγωγό ομβρίων υδάτων στο Χαλάνδρι.

Το Θαύμα των Χριστουγέννων από την Alma Libre στο Χαλάνδρι: Η διάσωση γάτας από αγωγό ομβρίων υδάτων

Η Κλόντι και ο σύζυγός της προσπάθησαν να κάνουν τα πάντα για να βοηθήσουν τη δωδεκάχρονη φροντιζόμενη γατούλα που είχε τόσες μέρες χαθεί από προσώπου γης και την εντόπισαν εκεί μέσα ακούγοντας το εξασθενημένο κλάμα της. Όμως κάθε προσπάθεια ακόμη και της Πυροσβεστικής που κλήθηκε στο σημείο, είχε πέσει το κενό.

Η γάτα δεν ανταποκρίθηκε δυστυχώς ούτε και στο φαγητό καθώς τοποθετήθηκε σε δεύτερο χρόνο και αυτόματη παγίδα στο φρεάτιο μήπως με τη βοήθεια του φαγητού έβγαινε στο φως από τη σωλήνα του φρεατίου.

Alma Libre - Hellenic Animal Rescue

Ώσπου σήμερα το ξημέρωμα το τηλέφωνο χτύπησε. Η γατούλα δεν ακουγόταν πια. Η παγίδα ήταν ανέγγιχτη. Κατόπιν άμεσης κινητοποίησης οι εθελοντές μας της Alma Libre, Elen Konte και Kostas Garef κατέφθασαν στο σημείο.

Alma Libre - Hellenic Animal Rescue

Και ενώ η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο η γατούλα αχνά ξανά ακούστηκε. Και έγινε η υπέρβαση.

Εθελόντρια των Φίλων Ζώων Χαλανδρίου- The Friends of Halandri Stray Animal Rescue έσπευσε στο σημείο και επί τόπου κλήθηκε και η πολιτική προστασία.

Πραγματοποιήθηκε ανάσχεση της κυκλοφορίας προκειμένου να ανοιχθούν καπάκια κεντρικών αγωγών σε απόσταση εκατό μέτρων μεταξύ τους για να πραγματοποιηθεί κάθοδος και μπλοκ περιορισμού της γατούλας από τους εθελοντές, ως η εσχάτη λύση.

Μπαίνοντας από το ένα καπάκι δημιουργήθηκε μπλοκ από εθελοντή, ενώ ταυτόχρονα απο την άλλη πλευρά κατεβαίνοντας από το άλλο καπάκι ξεκίνησε εθελόντρια έρπειν μέσα στον αγωγό διασχίζοντας μέσα στις λάσπες τις πέτρες και τα νερά τουλάχιστον εκατό μέτρα για να προσεγγίσει τη γάτα, η οποία παρόλο που τελικά ήταν χτυπημένη κάλπαζε μέσα στα σκοτάδια.

Η εθελόντρια κατάφερε να προσεγγίσει τη γατούλα και να την πιάσει στην απόχη. Η χαρά ήταν πραγματικά απερίγραπτη. Η μικρή άμεσα και εσπευσμένα μεταφέρθηκε σε κλινική για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

“Είχαμε ζήσει ένα θαύμα.. το θαύμα που γίνεται πραγματικότητα όταν υπάρχει αγάπη, πίστη, θέληση και αλληλεγγύη, σημειώνει η Alma Libre σε ανάρτησή της για το περιστατικό προσθέτοντας πως ακόμη ηχεί στα αυτιά μας το κλάμα της… εκείνο το κλάμα, που έγινε κραυγή ελπίδας”.

H Alma Libre είναι μια εθελοντική ομάδα διάσωσης, η οποία απεγκλωβίζει ζώα που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Πηγαίνουν και δρουν εκεί που δεν μπορεί να μπει κανείς και δεν τα παρατούν ποτέ, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες.