Χαίρε Ξένε, στη Χώρα των Ονείρων – Έκθεση του Robert McCabe στο Μουσείο Ακρόπολης

Μια διαφορετική καλλιτεχνική ματιά στη μεταπολεμική Ελλάδα αποτυπώνει η έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe με τίτλο «Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων» που φιλοξενείται στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο Μουσείο Ακρόπολης.

Η έκθεση, η οποία συνδιοργανώνεται με το Υπουργείο Τουρισμού περιλαμβάνει 100 περίπου φωτογραφίες από την «ελληνική περίοδο» του McCabe που στοχεύουν στο να αναδειχθεί η αυθεντικότητα, ο πολιτισμός, η ιστορία, η ομορφιά και οι άνθρωποι στην καθημερινότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας μέσα από τη ματιά του Αμερικανού καλλιτέχνη.

«Με την αισθητική ποιότητα και τον ρεαλισμό τους, οι φωτογραφίες του Robert McCabe προσφέρουν μια ξεχωριστή, πολύτιμη και σπάνια ματιά στη μεταπολεμική Ελλάδα. Καταγράφουν και αποθανατίζουν τον χαρακτήρα, το βλέμμα, τις προσδοκίες ενός λαού που αναδύεται από το σκοτάδι των συγκρούσεων. Αναδεικνύουν τους ανθρώπους, την καθημερινότητά τους, τον πολιτισμό, την ιστορία, την ομορφιά της χώρας μας» σημειώνει η Υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής του Μουσείου Ακρόπολης, Καθηγητής Νικόλαος Σταμπολίδης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι φωτογραφίες του Robert McCabe είναι η σύλληψη και η αποτύπωση της ουσίας, μαυρόασπρη ή έγχρωμη, ενός ερωτευμένου νεαρού που περαστικός για ταξίδια μακρινά ζωής και γνώσης αιχμαλωτίστηκε στη μαγεία της ‘Καλυψούς’, μιας χώρας που ονομάζεται Ελλάδα και που με τη σειρά του αιχμαλώτιζε κομμάτια από την ψυχή της, αρχαία και σύγχρονα».

Η είσοδος στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ελεύθερης εισόδου από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.

Την έκθεση συνοδεύει δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) που θα διατίθεται σύντομα στο Πωλητήριο του Μουσείου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: