Φωτιές: Αγώνας δρόμου να σωθούν σπίτια στα Μέγαρα – Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμών

Για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές, προσπαθώντας να δαμάσουν την καταστροφική τους δύναμη που ενισχύεται ξανά σήμερα από τους δυνατούς ανέμους.

Με τον αέρα να δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, σκληρός είναι ο αγώνας για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που άρχισε από τα Δερβενοχώρια και πλέον βρίσκεται προς τη μεριά των Μεγάρων. Επιχειρούν 250 πυροσβέστες, 8 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 75 οχήματα, 5 αεροπλάνα, 7 ελικόπτερα.

Η φωτιά βρέθηκε κοντά σε σπίτια, ενώ εκκενώθηκε το Κανδήλι. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το 112 σε κατοίκους της Νέας Ζωής Κανδηλίου και τη Λεωφόρο Καταδρομών, προκειμένου να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα. Επίσης πυκνός καπνός έχει καλύψει έχει καλύψει όλη την περιοχή.

Οι αρχές με μπουλντόζα έκαναν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικών ζωνών ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη στη πληγείσα περιοχή, δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές στον οικιστικό ιστό πλην 2-3 κτισμάτων. Ωστόσο σοβαρότερες ήταν οι καταστροφές στους οικισμούς Πλάτωνας, Άνω Λουτρόπυργος και Άνω Βλυχάδα της Νέας Περάμου Μεγάρων (επάνω από την Εθνική).