Το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” έκρινε τη διαγραφή Αυγενάκη – Δείγμα αλαζονείας από εξουσία

Ενδεικτικό δείγμα αλαζονείας που απορρέει από θέση εξουσίας αποτελεί η συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη που εξύβρισε και προπηλάκισε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο, φωνάζοντας “Ξέρεις ποιος είμαι εγώ”.

Το γεγονός ίσως αποτελεί κορυφή του παγόβουνου και αφορμή να ξανασκεφτούν πολλοί τις εξουσίες τους και τον τρόπο που τις διαχειρίζονται στην καθημερινότητα. Εν προκειμένω πάντως, ο Λευτέρης Αυγενάκης τέθηκε εκτός Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο πρώην υπουργός, πιστός στις ίδιες συμπεριφορές σε ανάρτησή του αναφέρει, ότι δεν παραδίδει την έδρα του, αλλά θα συνεχίσει να στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία. Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. O υπάλληλος κατέθεσε μήνυση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη για εξύβριση και απειλή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε δηλώσεις τους χθες ανέφερε χαρακτηριστικά: «Για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαριαία και λογικές «ξέρεις ποιος είμαι εγώ», δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».