Το μυστήριο με τα περίεργα φώτα στον Αττικό ουρανό – Η σχέση του Έλον Μασκ και το Starlink

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στην Αττική, συστοιχίες με περίεργα φώτα που κινούνται το ένα πίσω από το άλλο και είναι ευδιάκριτα τις νυχτερινές ώρες.

Η εξήγηση είναι απλή και σχετίζεται με τον …Έλον Μασκ και την εταιρία του, την SpaceX. Πρόκειται λοιπόν, για Starlink, το δορυφορικό σύστημα της SpaceX που αυτή την εποχή «βολτάρει» πάνω από την Ελλάδα.

Αναστάτωση με περίεργα φώτα στον Αττικό ουρανό - Η σχέση του Έλον Μασκ με το μυστήριο

Το Starlink είναι ένα πρόγραμμα της SpaceX, με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου δορυφόρων για την παροχή διαδικτυακής σύνδεσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η SpaceX, η αεροδιαστημική εταιρεία του Μασκ, εξέπεμψε τον πρώτο της πόλο δορυφόρων Starlink το 2019. Από τότε, έχει κυκλοφορήσει χιλιάδες δορυφόρους, με την επιδίωξη να φτάσει στα 42.000.

Οι δορυφόροι Starlink κινούνται σε χαμηλές τροχιές στην γης (LEO), προσφέροντας υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο διαδίκτυο. Το Starlink είναι επίσης σχεδιασμένο για να παρέχει σύνδεση σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, όπου η παροχή ευρυζωνικής σύνδεσης μπορεί να είναι δύσκολη ή αδύνατη.