Τα κορίτσια εντυπωσίασαν στο 3ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου “We are Equal” στο Ηράκλειο

Έξι ομάδες κοριτσιών, ένα όμως κοινό και δυνατό μήνυμα: πως αγόρια και κορίτσια έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία να μαθαίνουν και να ακολουθούν το άθλημα που αγαπούν. Στο 3ο Τουρνουά ποδοσφαίρου για κορίτσια που διοργάνωσε για ακόμα μια χρονιά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με την EUPRAGIA NON PROFIT CIVIL ORGANIZATION, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου της οδού Πρασίνου Λόφου αυτό φάνηκε καθαρά.

Φάνηκε από το πάθος, την αθλητικότητα και την τεχνική που έδειξαν στο χορτάρι οι παίχτριες των ομάδων που συμμετείχαν: η ομάδα κοριτσιών των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, η Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου, ο Λεοντικός, η Σχολή Ολυμπιακού Πεντέλης, η Νέα Ιωνία και ο Φωστήρας Καισαριανής.

Φάνηκε από τις κερκίδες, οι οποίες γέμισαν από υπερήφανους γονείς που χειροκρότησαν τα κορίτσια χωρίς τις ακρότητες που συχνά σημειώνονται στα γήπεδα.

Φάνηκε και στο τέλος από το χαμόγελο των παιδιών όταν πήραν τους επαίνους που τους μοίρασαν οι άνθρωποι του τουρνουά και της δημοτικής επιχείρησης ΚΕΑΕΔΗΑ, υπό την ευθύνη της οποίας έγινε η διοργάνωση αλλά και λειτουργούν οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Δήμου.

«Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που βάζουμε και εμείς ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να αναδειχθεί το γυναικείο ποδόσφαιρο στην χώρα μας. Όχι μόνο με την συμμετοχή στη διοργάνωση τέτοιων τουρνουά, αλλά και με την ομάδα κοριτσιών που ιδρύσαμε και προπονούμε στις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του Δήμου. Ο Αθλητισμός δεν κάνει διακρίσεις, δεν πρέπει να έχει στεγανά. Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές και, βέβαια, στα κορίτσια που συμμετείχαν», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.