ΣΥΡΙΖΑ σε νέα περιδίνηση – Ετοιμάζουν πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά της απόφασης Κασσελάκη να θέσει ένα ερωτηματολόγιο στο ISYRIZA, λίγες μέρες πριν το Συνέδριο του κόμματος.

Η κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη– ο οποίος βρίσκεται στο Λονδίνο- να θέσει ερωτηματολόγιο στο ISYRIZA πέντε μόλις ημέρες πριν το συνέδριο του κόμματος, έφερε τις αντιδράσεις αρκετών στελεχών, καθώς τέθηκαν από μηδενική βάση θέματα όπως το όνομα, η ταυτότητα και το σήμα του κόμματος.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος φτάνοντας στη Κουμουνδούρου δήλωσε:

“Θέλω να υπενθυμίσω ότι τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας έχουν εκλεγεί ως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής από την ίδια εκλογική βάση, από τα χιλιάδες μέλη του κόμματος, τα οποία εξέλεξαν πρόεδρο και τον Στέφανο Κασσελάκη”, είπε προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”, κατέληξε.

Σε κρίση ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ: Σενάρια ακόμα και για εκπαραθύρωση του Κασσελάκη ή πρόταση μομφής - Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΓ

Το κλίμα είναι βαρύ στην Κουμουνδούρου μετά την πρωτοβουλία του προέδρου για το διαδικτυακό δημοψήφισμα. Για το λόγο αυτό έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια που προβλέπουν από αναβολή του επικείμενου συνεδρίου μέχρι και πρόταση μομφής του Στ. Κασσελάκη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι 17 από τα 21 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, ακόμη και στελέχη κοντά στον νέο πρόεδρο, ζήτησαν τη σύγκληση της ΠΓ, με μόνους την Θεοδώρα Τζάκρη, την Ρένα Δούρου, τον Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο και την Μάγκυ Δούση να μην υπογράφουν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά έχουν βρεθεί απέναντι από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στελέχη του κόμματος με ευθεία αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, όπως η αντιπρόεδρος της Βουλής Όλγα Γεροβασίλη και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Κούλογλου: Πληροφορούμαι πως θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη

Για πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη έκανε λόγο ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action 24, ο κ. Κούλογλου ανέφερε: “Μετά τον Κασσελάκη θα υπάρξουν πολλοί, αλλά στην πραγματικότητα το παιχνίδι έχει τελειώσει, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει σε μια πολύ βαθιά κρίση. Εδώ δεν πάνε τα μέλη να ψηφίσουν για το συνέδριο. Νομίζω ότι θα δούμε κι άλλα επεισόδια στο ίδιο σήριαλ.

Πληροφορούμαι πως θα υπάρξει πρόταση μομφής κατά του κ. Κασσελάκη. Νομίζω πως ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να το παρατήσει έτσι εύκολα, άρα θα έχουμε διάφορες συγκρούσεις”.