Συναυλία Coldplay: Ξηλώνουν τόξα από τη στέγη Καλατράβα στο Ολυμπιακό Στάδιο

Άγνωστο παραμένει αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συναυλία των Coldplay στο ΟΑΚΑ, που ήδη είναι sold out για τον Ιούνιο, με 122.000 εισιτήρια να έχουν ήδη προπληρωθεί.

Στο χώρο μπήκε «λουκέτο» για λόγους ασφαλείας από το φθινόπωρο του 2023, μετά την απόφαση των αρμόδιων αρχών για τη στατικότητα του σταδίου.

Η απόφαση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα μια σειρά αρνητικών εξελίξεων που αφορά όχι μόνο αθλητικές δραστηριότητες, όπως την  έξωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και την πιθανή ακύρωση 40 σημαντικών συναυλιακών γεγονότων μεταξύ των οποίων και η διπλή soldout συναυλία των Coldplay.

Συναυλία Coldplay: Ξηλώνουν τόξα από τη στέγη Καλατράβα στο ΟΑΚΑ
ΟΑΚΑ

Πιθανή ματαίωση της εν λόγω συναυλίας θα σημάνει αυτόματα την έξοδο της Ελλάδας από τον χάρτη των μεγάλων συναυλιών, κάτι που απεύχονται όλοι αρμόδιοι φορείς και η ελληνική κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ και εν αναμονή του πορίσματος του ΤΕΕ για την ασφάλεια του σταδίου, το οποίο αναμένεται στις 15 Φεβρουαρίου, υπήρξε μια κινητικότητα στα δυο τόξα του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ το πρωί της Τετάρτης 24/1, μετά από μια περίοδο στασιμότητας.

Κλιμάκιο συντηρητών του Σταδίου ξήλωνε σειρά από πάνελ που έπρεπε να αντικατασταθούν λόγω φθοράς, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες αποκατάστασης.