Συγκινητικό “αντίο” στους πιλότους του Καναντέρ: “Οι Πυροσβέστες σας είναι αιώνια ευγνώμονες”

Με μία συγκινητική ανακοίνωση αποχαιρετά η Ένωση Πυροσβεστικού Σώματος Κρήτης, τους δύο πιλότους του μοιραίου Καναντέρ, που χάθηκαν στη μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο.

«Κοιτάς ψηλά περιμένοντας βοήθεια.. Στην πυροσβεστική πραγματικότητα απόλυτη αλήθεια… Με συναισθήματα που δεν περιγράφουν οι λέξεις, αποχαιρετούμε δύο σπουδαίους νέους, απώλειες απερίγραπτες για τις οικογένειες τους. Τους ευχαριστούμε που στάθηκαν γενναίοι κάθε φορά στον αγώνα να σώσουν, να προστατεύσουν, να διαφυλάξουν ζωές, φυσικό περιβάλλον, καθετί σημαντικό.

Πιλότοι μας με τα ατσάλινα φτερά σας «πυροσβέστες των αιθέρων», οι πυροσβέστες που δεν πετούν σας είναι αιώνια ευγνώμονες», γράφουν στην ανακοίνωσή τους.

Στο μεταξύ, έφτασε στον ιερό ναό Σεργίου και Βάκχου στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων η σορός του κυβερνήτη του Καναντέρ που χάθηκε στην Κάρυστο την ώρα της κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές. Η τελετή ξεκινάει στις 11.00. Το ξίφος και το καπέλο του κρατούσε κάποιος από τη μονάδα του. Το φέρετρο σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη. Βουβά τον υποδέχτηκε η οικογένεια που είναι σοκαρισμένη από την απώλεια.