Στο Γαλάτσι ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα – Κατάμεστο το Κλειστό (εικόνες και βίντεο)

Έφτασε λίγο μετά τις 12:00 στο Γαλάτσι και συγκεκριμένα στο Κλειστό του Γαλατσίου ο Έντι Ράμα προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία σε Αλβανούς πολίτες που ζουν στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια άτυπη επίσκεψη-εξπρές, αφού ο Αλβανός πρωθυπουργός -όπως έχει γίνει γνωστό- δεν θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει του επιχειρησιακού σχεδιασμού, σε εγρήγορση βρίσκονται αστυνομικοί από την ΔΙ.ΑΣ., την Ασφάλεια, την Τροχαία, τα ΜΑΤ, την ΟΠΚΕ, την αντιτρομοκρατική, ενώ βρίσκονται ακροβολισμένοι και ελεύθεροι σκοπευτές σε σημεία που έχουν κριθεί ως σημεία ιδιαίτερης σημασίας.

Φυσικά μαζί με τον Έντι Ράμα βρίσκεται και η προσωπική του φρουρά, ενώ η διαδρομή που ακολούθησε, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μέχρι και το κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου είναι «αποστειρωμένη». Στον αττικό ουρανό πετούν ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και drone, που θα δίνουν απευθείας εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων.

Απόσπασμα από την ομιλία από το CNN

Στην ομιλία του ο Αλβανός Πρωθυπουργός έκανε εκτενείς αναφορές στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν όσοι μετανάστευσαν -ειδικά τα πρώτα χρόνια- προς την Ελλάδα, ενώ όπως υποστήριξε, δεν ήρθε για να προκαλέσει. Στην ομιλία του τόνισε, επίσης, ότι παρά την ένταση μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει συζήτηση για τις συνταξιοδοτικές συμφωνίες με την Ελλάδα.