Στη φυλακή θα οδηγούνται οι εμπρηστές – Αυστηρές ποινές και για εμπρησμό από αμέλεια

Στη φυλακή θα οδηγούνται οι εμπρηστές, ακόμη κι όσοι συλλαμβάνονται για εμπρησμό από αμέλεια, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Φλωρίδης στο εξής θα σταματήσει η γενικευμένη ατιμωρησία που πλήττει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης των πολιτών, καθώς δεν πηγαίνει κανένας στη φυλακή από όσους συλλαμβάνονται για εγκληματικές αμέλειες που οδηγούν σε καταστροφικές και φονικές πυρκαγιές.

Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει μεταβολή στην ποινική νομοθεσία, ώστε εκτός από τους εμπρηστές από πρόθεση που ήδη τιμωρούνται αυστηρά, και οι εξ αμελείας να μπαίνουν φυλακή, όταν θα καταδικάζονται από συγκεκριμένες ποινές και πάνω.

Εκτός από τις ποινικές κυρώσεις που θα αυστηροποιηθούν σε ό,τι αφορά την έκτιση των ποινών, η κυβέρνηση εξήγγειλε δια του κ. Κικίλια σημαντική αύξηση των προστίμων που θα επιβάλλονται στους εμπρηστές, καθώς ως σήμερα τα πρόστιμα ήταν πραγματικά αστεία.