e-neaionia.gr Tο Ψηφιακό στέκι της πόλης

Στη Νέα Φιλαδέλφεια εξαρθρώθηκε σπείρα που στοχοποιούσε αυτοκίνητα Smart

Στη Νέα Φιλαδέλφεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 30χρονος, που μετείχε σε σπείρα διαρρηκτών, η οποία έκανε βίδες και ανταλλακτικά αυτοκίνητα Smart.

Σε βάρος του εκρεμούσε ένταλμα σύλληψης και η ανάκριση έφερε στην επιφάνεια την “πλούσια δράση” που είχε αναπτύξει το τελευταίο διάστημα στα νότια προάστια της Αθήνας. Παράλληλα, συνελήφθη ένα ακόμη μέλος της σπείρας και αναζητείται ένα τρίτο, με τις κατηγορίες ότι στοχοποίησαν και διέρρηξαν τουλάχιστον 6 αυτοκίνητα τύπου Smart.

Η σύλληψη στη Νέα Φιλαδέλφεια με αφορμή ένα αυτοκίνητο

Οι δύο άνδρες, ηλικίας 31 και 30 ετών, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (20/6) σε Άνω Λιόσια και Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ένταξη σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Από τις έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Εξαρτήματα οχημάτων (καντράν, οθόνη, διαγνωστικό μηχάνημα λειτουργιών οχήματος, εγκέφαλοι αυτοκινήτων και προφυλακτήρας), διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρονικές συσκευές και κάμερα βιντεοεπιτήρησης, μικροποσότητα κάνναβης, φυσίγγιο και πλήθος πακέτων τηλεφωνικών συνδέσεων.

Ενδιαφέρον είχε πως η εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε με αφορμή το γεγονός ότι στην τελευταία διαρρηκτική τους απόπειρα, περίοικοι στην περιοχή του Αλίμου δοκίμασαν να τους καταδιώξουν. Οι δράστες τότε αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο τους, γεγονός που βοήθησε την αστυνομία να τους εντοπίσει.