Στην Αθήνα ο καταξιωμένος φυσικός που εντόπισε το “Σωματίδιο του Θεού”

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε στην Aθήνα τον καταξιωμένο φυσικό Guido Tonelli. Ο διάσημος καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πίζα και ερευνητής του CERN που εντόπισε το “Σωματίδιο του Θεού” μίλησε για το σύμπαν, την αρχή και το ενδεχόμενο τέλος του και παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο πως έφτασαν οι επιστήμονες στην τεκμηρίωση της αρχής των πάντων. 

Ο χρόνος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, εξηγεί ο κ. Τονέλι στο βιβλίο του «Χρόνος- Από τον μύθο του Κρόνου στο Cern» (εκδόσεις Διόπτρα). Καταλαμβάνει το Σύμπαν, μεταλλάσσεται, δονείται, ταλαντώνεται.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πίζας και φυσικός στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) της Γενεύης επιχειρεί ένα ταξίδι στην Ιστορία, την Επιστήμη, την Τέχνη και τη Φιλοσοφία, προκειμένου να μας βοηθήσει να συλλάβουμε καλύτερα την έννοια του χρόνου και τη σχέση μας μαζί του, αλλά και τον ρυθμό του εσωτερικού μας χρόνου. Αυτό το συγγραφικό του ταξίδι παρουσιάζει σήμερα στην Αθήνα στο βιβλιοπωλείο «Books and Life».

Ο διάσημος φυσικός Guido Tonelli μίλησε χθες για τη γνώση που σχετίζεται με τις μαύρες τρύπες του γαλαξία και ότι βρίσκεται εκεί ψηλά. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Πίζας και ερευνητής του CERN περιέγραψε τη στιγμή της δημιουργίας του κόσμου σαν τις φυσαλίδες που αναδύονται από το ζεστό νερό.