Στήριξη σε νέους γονείς πέτυχε στο Δημοτικό Συμβούλιο η “αλλαγή για τη Νέα Ιωνία”

Πρόταση στήριξης για τους νέους γονείς στη Νέα Ιωνία πέρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η παράταξη του Βασίλη Χριστοδούλου αλλαγή για τη Νέα Ιωνία“.

Το κείμενο της πρότασης – παρέμβασης που υιοθέτησε το σώμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης έχει ως εξής:

Στο σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Αισθανόμαστε ιδιαίτερα περήφανοι καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου υπερψηφίστηκαν δύο συγκεκριμένες και άκρως τεκμηριωμένες προτάσεις μας:
Α) Η «έμπρακτη στήριξη του Δήμου σε νέους γονείς»
Β) Συμβουλευτική ομάδα προσβασιμότητας 

Ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» συγχαίρουμε τη δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που εκτίμησαν την ουσία, την αναγκαιότητα των προτάσεων μας και τις στήριξαν με τη θετική τους ψήφο. Τέτοιες ενέργειες σίγουρα λειτουργούν προς τη θετική κατεύθυνση και συμβάλουν, εκτός των άλλων,  στη βελτίωση της άποψης των πολιτών για την τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμό.

Αντίθετα σε αρνητική κατεύθυνση λειτουργούν οι «κοκορομαχίες» μεταξύ συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης που σημειώθηκαν στη συνέχεια του Δημοτικού Συμβουλίου με οξύτατους εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς.

Ως «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» δεν πρόκειται να γίνουμε διαιτητές, μήτε χωροφύλακες και για αυτό το λόγο αποχωρήσαμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για αυτή την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου”.

Η δεύτερη εξίσου σπουδαία πρόταση αφορά τη συμβουλευτική ομάδα προσβασιμότητας και η εισήγησή της έχει ως εξής: