Σάλος στη ΝΔ για το βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη – Τη διαγραφή του ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός παρέπεμψε τον Λευτέρη Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με αίτημα τη διαγραφή του, μετά το περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με πηγές του κυβερνώντος κόμματος.

Μετά την προβλεπόμενη παροχή εξηγήσεων η Επιτροπή θα επικυρώσει την ανωτέρω εισήγηση.

Παράλληλα, στον βουλευτή της ΝΔ επιβλήθηκε μομφή για ανάρμοστη συμπεριφορά από τον πρόεδρο της Βουλής που του απαγόρευσε την είσοδο στις επόμενες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου.

Προηγουμένως, στελέχη της ΝΔ κατηγόρησαν για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά τον πρώην Υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, που φέρεται να ενεπλάκη και πιθανόν να χειροδίκησε σε βάρος εργαζόμενου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Για το θέμα του ζήτησε εξηγήσεις ο Διευθυντής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης ενώ καλά ενημερωμένες πηγές θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξοργίστηκε με το περιστατικό και τη συμπεριφορά του πρώην στενού του συνεργάτη.

Με τον Λευτέρη Αυγενάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο οποίος του ζήτησε εξηγήσεις για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του.

Ο βουλευτής της ΝΔ νωρίτερα προχώρησε σε απολογητική δήλωση για τη συμπεριφορά του απέναντι σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και ζήτησε συγγνώμη «για την ένταση και την αναστάτωση» αλλά επέμεινε ότι «το περιστατικό παρέμεινε σε επίπεδο διαφωνίας και λεκτικής έντασης μόνο».

Ωστόσο, από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΟΣΕΥΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες των Αεροδρομίων) που έκανε την καταγγελία για επίθεση του πρώην Υπουργού σε εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» δηλώνει: ” Υπάρχουν κι άλλα γεγονότα. Έχουμε καταγγελίες ότι ο πρώην υπουργός χτυπούσε με τα πόδια καρέκλες, έσπρωχνε πράγματα… έχει συνέχεια το θέμα. Ζητάμε να ανοίξουν όλες οι κάμερες  και να φανούν όλα τα πραγματικά γεγονότα».

Ο ίδιος ο βουλευτής πάντως με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης υπονοεί πως δεν πρόκειται να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα.

Στο μεταξύ, όμως, οι καταγγελίες σε βάρος Αυγενάκη προκάλεσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε εντολή προκαταρκτικής εξέτασης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: