Ρωσία: Στη Μόσχα μεταφέρουν το κέντρο του πολέμου οι Ουκρανοί – Πλήγμα σε ουρανοξύστη

Ουκρανικά drones προκάλεσαν χάος στην καρδιά της επιχειρηματικής περιοχής στη Μόσχα σε μια τριπλή επίθεση σήμερα το πρωί.

Πυρκαγιές ξέσπασαν σε μεγάλα κτίρια, ενώ τα τοιχώματα ουρανοξυστών γκρεμίστηκαν από τα χτυπήματα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Κρεμλίνο.

Ανατριχιαστικές κραυγές ακούστηκαν καθώς οι εκρήξεις διέσχισαν αρκετούς ορόφους δύο κτιρίων γραφείων, που φαίνεται να προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.

Το πρώτο από τα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που στάλθηκαν για να διαπεράσουν την πολυδιαφημισμένη αεράμυνα της ρωσικής πρωτεύουσας χτύπησε στις 3.20 π.μ..

Χτύπησε τον 50όροφο πύργο IQ Quarter Tower, ένα από τα πιο εξέχοντα κτίρια στην επιχειρηματική περιοχή που ονομάζεται Moscow City.

Κομψά διαμερίσματα κατοικιών και αριστοκρατικά ρετιρέ υπάρχουν στην περιοχή των ουρανοξυστών που συγκλονίστηκε από τα χτυπήματα το πρωί της Κυριακής. Πλάνα κατέγραψαν στη συνέχεια τα επακόλουθα της δεύτερης επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, η οποία έπληξε τον ουρανοξύστη Oko-2 στις 4.10 το πρωί.

Σε ένα απόσπασμα, ακούγονται δύο γυναίκες πανικόβλητες να φωνάζουν καθώς βλέπουν ένα drone να πλησιάζει, λέγοντας: “Πετάει τόσο γρήγορα!”.