Ρολά στα Δικαστήρια σήμερα και σκέψεις να συνεχιστεί η αποχή των δικηγόρων

Σκέψεις για αποχή των δικηγόρων εξετάζουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα.

Οι Σύλλογοι των Δικηγόρων στο πλαίσιο των συμβολικών αποχών από δίκες κυρίως του Δημοσίου αλλά και άλλων διαδικασιών που ήδη ισχύουν, σήμερα Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου κατεβάζουν πλήρως ρολά στα Δικαστήρια με την πρώτη καθολική αποχή τους.

Δεύτερο «ραντεβού» στις 23 Φεβρουαρίου

Όπως έχει ανακοινωθεί, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, οι δικηγόροι προχωρούν σήμερα σε καθολική αποχή και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για το μείζον ζήτημα της ασφαλιστικής ικανότητας των δικηγόρων και των μελών της οικογένειάς τους.

Η ασφάλιση λήγει στις 29.2.2024 και μέχρι σήμερα ουδεμία πρόνοια έχει υπάρξει για την παράτασή της, με τους όρους που ισχύουν σήμερα (με μόνη την πληρωμή των εισφορών του κλάδου υγείας του προηγουμένου έτους) για τα πρόσωπα που δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερα, καθώς επίσης και για το ζήτημα της εκ νέου ρύθμισης των ασφαλιστικών οφειλών σε 120 δόσεις.

Το δεύτερο «ραντεβού» του δικαστικού κλάδου με ανάλογη καθολική αποχή από όλες τις δικαστηριακές διαδικασίες έχει δοθεί για τις 23 Φεβρουαρίου ημέρα συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στο Υπουργείο Οικονομικών για τα οικονομικά αιτήματα τους.

Η πρόταση για νέα καθολική αποχή από τον ΔΣΑ

Όπως διέκρινε το Δ.Σ. του ΔΣΑ κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου, καμία κυβερνητική εξαγγελία για τα ζητήματα του κλάδου δεν έχει υλοποιηθεί και για το λόγο αυτό αποφασίστηκε παράταση της αποχής από τους δικηγόρους της Αθήνας έως τις 22 Φεβρουαρίου.