Ρήξη της ΝΔ με τον Γιώργο Πατούλη – Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κλείδωσε σύμφωνα με πληροφορίες ως υποψήφιος της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Χαρδαλιά θα γίνει -εκτός απροόπτου- αύριο και την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παρά το ότι οι προθέσεις της Ν.Δ. για την περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη του Νίκου Χαρδαλιά έχουν διαφανεί, ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ως τώρα δεν έχει αντιδράσει ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, από τον οποίον αίρεται η γαλάζια στήριξη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες είναι σε εξέλιξη διεργασίες προκειμένου ο νυν περιφερειάρχης να αποσυρθεί, όπως έκανε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, για να διευκολυνθεί εκεί η νέα υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού.

Αυτές οι διεργασίες, βεβαίως, δεν είναι δεδομένο ότι θα καρποφορήσουν, με αποτέλεσμα αρκετοί να θεωρούν ότι εν τέλει ο Γιώργος Πατούλης θα δώσει τη μάχη ακόμα και με δικές του δυνάμεις. Ο ίδιος διαθέτει μηχανισμό, αν και είναι σαφές ότι η άρση του γαλάζιου χρίσματος θα του προκαλέσει ζημιά τόσο σε επίπεδο δυνάμεων όσο και σε επίπεδο προσώπων.

Δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν, άλλωστε, το σοβαρό ενδεχόμενο στελέχη που είναι υποψήφια ως τώρα με τον Γιώργο Πατούλη να μετακινηθούν στον νέο συνδυασμό που θα καταρτίσει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι επαφές

Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ένα από τα δύο ονόματα που συζητήθηκαν σοβαρά στο κυβερνητικό επιτελείο για τη θέση του υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής. Ο άλλος ήταν ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Εκλήθη το απόγευμα της Παρασκευής από στενό συνεργάτη του κ. Μητσοτάκη, πήγε το πρωί του Σαββάτου στο Μαξίμου και τα είπε με τον πρωθυπουργό, όπου και του περιέγραψε τις επιφυλάξεις του για ένα τέτοιο εγχείρημα. Οι δύο άνδρες, πάντως, συμφώνησαν να τα ξαναπούν άμεσα, με το κυβερνητικό επιτελείο, πάντως, να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες στην περίπτωση Παπανικολάου.