Πρωτοπόρος o Δήμος Ηρακλείου στην άντληση πόρων του Πράσινου Ταμείου

Κάλεσμα προς τους δημάρχους της Χώρας να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου και να εκμεταλλευτούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που αυτό προσφέρει απηύθυνε ο πρόεδρός του Γιάννης Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στον Ρ/Σ Επικοινωνία 94FM και τις Δημοτικές Διαπλοκές.

«Βασικοί δικαιούχοι των χρηματοδοτικών μας προγραμμάτων είναι οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κυρίως πρώτου βαθμού, οι δήμοι δηλαδή της Χώρας. Νομίζω οι δήμοι ξέρουν τι είναι το Πράσινο Ταμείο, η πόρτα είναι ανοιχτή και έχουμε δει πάρα πολλούς δημάρχους. Όσοι δήμαρχοι δεν γνωρίζουν θα πρέπει να μάθουν γρήγορα, διότι υπάρχουν χρήματα τα οποία τους περιμένουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Γιάννης Ανδρουλάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η φιλοσοφία του Πράσινου Ταμείου είναι τα λεφτά που συλλέγει στον «κουμπαρά» του από τα πρόστιμα τακτοποίησης αυθαιρέτων και τα περιβαλλοντικά πρόστιμα, να επιστρέφουν στην κοινωνία ως κοινόχρηστοι χώροι, προσβάσιμοι στους πολίτες…!

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής, τον οποίο χαρακτήρισε πρωτοπόρο δήμο στην άντληση και εκμετάλλευση των χρηματοδοτικών εργαλείων του Πράσινου Ταμείου.

«Ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να πούμε ότι είναι από τους πρωτοπόρους δήμους, δηλαδή από τους δήμους που έχουν αντλήσει και εκμεταλλευτεί τα χρηματοδοτικά εργαλεία που δικαιούται και υλοποιεί έργο… Και αυτό είναι για εμάς ένα καλό δείγμα διοίκησης και ως προς τους άλλους δήμους», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γιάννης Ανδρουλάκη στο παρακάτω link: