Προπύλαια: “Δεν θα περάσει” λένε οι φοιτητές για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας δίνουν σήμερα χιλιάδες φοιτητές κατά του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια τα βασικά σημεία του οποίου παρουσίασε την Τετάρτη ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ήδη από νωρίς το πρωί μπλοκ φοιτητών με πανό, έχουν αρχίσει  να συγκεντρώνονται στην Πανεπιστημίου. «Θα βουλιάξει η Αθήνα» ξεκαθαρίζουν εκατοντάδες φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, που με αποφάσεις τους θα δώσουν το «παρών» στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εκατοντάδες έχουν ήδη συγκεντρωθεί στο σημείο, με πληροφορίες να θέλουν να είναι πάνω από 3.000.

Στο πλευρό τους βρίσκονται οι καθηγητές των Πανεπιστημίων που έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, αλλά και η ΟΛΜΕ και η ΑΔΕΔΥ που έχει καλέσει σε πανελλαδική στάση εργασίας.

Πηγή: In.gr

Update: Ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας λίγο πριν ξεκινήσει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που συγκεντρώνονταν στα Προπύλαια, ήρθαν στα χέρια για ασήμαντη αφορμή με μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Αποτέλεσμα ήταν να ξεσπάσουν μικρής έντασης επεισόδια, τα οποία όμως είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα. Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για να ξεσπάσουν τα επεισόδια ήταν ένας καβγάς για το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας που ξεκίνησε χωρίς άλλα προβλήματα στις 12:00.