“Πολύδροσο” μία ταινία – έκπληξη του Αλέξανδρου Βούλγαρη για το Χαλάνδρι

Με σκηνικό το Πολύδροσο και ήρωες που έζησαν στο Χαλάνδρι ο Αλέξανδρος Βούλγαρης μας χαρίζει μία ευαίσθητη και ατμοσφαιρική ταινία.

Θέμα της η Σοφία, η κόρη, που επιστρέφει στο Πολύδροσο για να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της. Στη γειτονιά όμως που μεγάλωσε την περιμένουν όλοι οι λόγοι που την έκαναν κάποτε να θέλει να φύγει. Το Πολύδροσο είναι ένα απομονωμένο προάστιο και οι Σοφίες περνούν τις μέρες τους, σκοντάφτοντας σε φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο The Boy, με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Κόκκαλη και Βίκυ Καγιά, φτιάχνει μια ταινία για «ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο».

Η Σοφία, η κόρη, αφήνει το σπίτι, όπου συγκατοικεί με έναν σύντροφο, τον οποίο δεν την ενδιαφέρει ιδιαίτερα αν χάσει, και μετακομίζει προσωρινά στο Πολύδροσο, στο πατρικό της, για να συμπαρασταθεί στην άρρωστη μητέρα της, Σοφία και εκείνη. Η μητέρα Σοφία, μια δασκάλα μπαλέτου που έχει μάθει να ζει με τις απώλειες τώρα έρχεται αντιμέτωπη με τον δικό της επικείμενο θάνατο. Οι δυο τους αναμοχλεύουν μνήμες χαμένης νιότης και μιας εποχής αθωότητας, που έχει παρέλθει, αφήνοντας όμως πίσω έντονα τα σημάδια της.

Ο Αλέξανδρος Βούλγαρης που μεγάλωσε στο Πολύδροσο, ένα προάστιο χωρίς μεγάλη ιστορία όπως και η Σοφία Κόκκαλη με τη Βίκυ Καγιά, μοιράζεται μέσα από τη σχέση μιας μητέρας με την κόρη της, η οποία παραδόξως δεν είναι καθόλου συγκρουσιακή, αντίθετα ξεχειλίζει από τρυφερότητα, τα δικά του δικά του βιώματα, που τα τυλίγει ένα πέπλο νοσταλγίας.

Οι ηρωίδές του με τα χαρακτηριστικά μυωπικά γυαλιά τους λειτουργούν ως ένα ιδιόμορφο alter ego του, αφού ο Βούλγαρης- γιος και πατέρας πλέον ο ίδιος- υπάρχει μέσα στους ψιθύρους τους.