Πεύκη: Στο Άλσος Βαρβαρέσου η Εβδομάδα κινηματογραφικής παιδείας με ελεύθερη είσοδο

Το Άλσος Βαρβαρέσου στην Πεύκη «ανοίγει τις πύλες» του και φιλοξενεί την Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Η Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης και πραγματοποιείται σε συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης του «Νεανικού Πλάνου» και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή 5 βραβευμένων ταινιών από την Παιδική και Νεανική Βιβλιοθήκη του «Νεανικού Πλάνου».  Όλες οι προβολές των ταινιών είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 21:00 με την είσοδο να είναι ελεύθερη. Σημειώνεται ότι θα παρίσταται ειδικός συνεργάτης που θα προλογίζει τις ταινίες, προδιαθέτοντας τα παιδιά για το ποιοτικό θέαμα που θα παρακολουθήσουν, και ύστερα θα αναλύει μαζί τους την ταινία.

Με αφορμή τη διοργάνωση της Εβδομάδας Κινηματογραφικής Παιδείας ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης Μάριος Ψυχάλης δήλωσε: « Ως διοίκηση αγκαλιάζουμε  κάθε δράση και εκδήλωση που προάγει τον Πολιτισμό. Στηρίζουμε το έργο της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης το οποίο διαχρονικά χαρακτηρίζεται από την ποιότητα του, αλλά και τα κοινωνικά του μηνύματα προς τα παιδιά και τους νέους. Η Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας αποτελεί ακόμα μία ευκαιρία οι νέοι να γνωρίσουν τον  μαγικό κόσμο της Έβδομης Τέχνης».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πεύκης Έλλη Μήτση τόνισε: «Η Εβδομάδα Κινηματογραφικής Παιδείας πλέον γίνεται θεσμός! Είμαστε χαρούμενοι που φέτος τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, τον οποίο και ευχαριστούμε. Επίσης ευχαριστούμε το “Νεανικό Πλάνο” αλλά και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για τη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει.

Το πρόγραμμα και φέτος περιλαμβάνει εξαιρετικές και βραβευμένες ταινίες που θα απολαύσουν όλοι όσοι επισκεφτούν τον όμορφο χώρο του Άλσους Βαρβαρέσου. Μέσα από τις ταινίες αναδεικνύονται κοινωνικά θέματα που μας αφορούν όλους, δίνοντας παράλληλα “τροφή” για συζήτηση. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με γνώμονα τα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον κινηματογράφο».

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 1 Ιουλίου: Έχουμε ένα όνειρο

Τρίτη 2 Ιουλίου: Συλλογή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους animation 2

Τετάρτη 3 Ιουλίου: Όσκαρ και Λίλι

Πέμπτη 4 Ιουλίου: Το Παιδί Ζιγκ-Ζαγκ

Παρασκευή 5 Ιουλίου: Ο Ψύλλος

ΔΕΙΤΕ: