e-neaionia

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκλογές στη Νέα Ιωνία με 1800 μέλη

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εκλογές στη Νέα Ιωνία την Κυριακή 8 Μαΐου για την αλλαγή ονόματος και εμβλήματος στο κόμμα, αντιπροσώπους στο Συνέδριο και μέλη στη διοίκηση Νομαρχιακών και Δημοτικών Οργανώσεων.

Κοσμοσυρροή παρατηρήθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας που βρίσκεται δίπλα στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Αναργύρων από το πρωί της Κυριακής, όπου φίλοι και μέλη του κινήματος έσπευσαν για να ψηφίσουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι κάλπες έκλειναν κανονικά στις 19:00 το απόγευμα, δόθηκε παράταση μέχρι τις 21:00, καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη.

1800 μέλη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. ψήφισαν στη Νέα Ιωνία

Από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων φάνηκε το μέγεθος της συμμετοχής, καθώς στο εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας προσήλθαν και ψήφισαν πλέον των 1800 μελών.

Ως τοπικό χαρακτηριστικό, ενδιαφέρον είχε η υποψηφιότητα νέων ανθρώπων, που κατ΄επέκτασιν προσέλκυσε στις κάλπες και αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες ψηφοφόρων. Στα δύο διαφορετικά εκλογικά κέντρα που στήθηκαν στο τμήμα της Νέας Ιωνίας, προσήλθαν εκατοντάδες νέοι ψηφοφόροι, με το αίτημα εγγραφής στο κίνημα ανά χείρας.

Το αντίτιμο ήταν €1 για κάθε νέο εγγεγραμμένο και δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς περισσότεροι από 100 αλλοδαποί και Ρομά προσήλθαν με τα ψηφοδέλτια έτοιμα για την κάλπη.

Ωστόσο, εφορευτικές επιτροπές και υποψήφιοι της διαδικασίας κατήγγειλαν το γεγονός και γρήγορα άρχισε ο αυστηρότατος έλεγχος των προσερχομένων (η εφορευτική επιτροπή ζητούσε ΑΜΚΑ και Αστυνομική ταυτότητα) με αποτέλεσμα οι παρείσακτοι να αποχωρήσουν.

Καταμέτρηση και αποτελέσματα στη Νέα Ιωνία

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν σε εξέλιξη η καταμέτρηση για τα μέλη των νομαρχιακών και τοπικών οργάνων του Κινήματος καθώς και για αντιπροσώπους στο συνέδριο του κόμματος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομάδα του νυν γραμματέα της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Ιωνίας Παναγιώτη Δεστούνη που αναδείχτηκε πρώτος σε σταυρούς με 598 ψήφους, κατάφερε σχεδόν στο σύνολό της να επανεκλεγεί.

Αρκετά θα είναι τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στην οργάνωση, όπως η πρώτη σε ψήφους γυναίκα Γιουλιάνα Μπραχιμλλάρι με 342 ψήφους και η Αιμιλία Νικολαΐδου με 124 σταυρούς (λόγω ποσόστωσης), ο Κων/νος Εξαδάκτυλος με 514 ψήφους, ο Κώστας Ρόδης με 443, ο Γιώργος Σακκάς με 360 ψήφους,ο Παναγιώτης Τρυγόνης με 343 κι ο Αλέξανδρος Τερζάκης με 325 κ.α..

Πλέον, επόμενος σταθμός για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το Συνέδριο του κόμματος στις 20-22 Μαΐου στο γήπεδο του Tae Kwon Do στο Φάληρο.

Το άμεσο αποτέλεσμα της κάλπης ήταν πως με συντριπτικό ποσοστό επικράτησε το όνομα «ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής» και πανελλαδικά ψήφισαν πάνω από 180.000 πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του περασμένου Δεκεμβρίου για την εκλογή ηγεσίας του κόμματος είχαν προσέλθει 270.000 μέλη και φίλοι στις κάλπες.