Πανικός στη Νέα Αγχίαλο από εκρήξεις βλημάτων -Εκκενώνουν από θαλάσσης οικισμούς

Κόλαση του Δάντη στη Νέα Αγχίαλο καθώς η πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη και καίει κοντά στα σπίτια, προκαλεί εκρήξεις βλημάτων.

Οι εκρήξεις γίνονται σε αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αγχιάλου. Η αποθήκη έχει εκκενωθεί εγκαίρως από το προσωπικό, σύμφωνα με πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην περιοχή Καραμπά πριν λίγο έγινε νέα μεγάλη έκρηξη όπως μετέδωσε η ΕΡΤ και εκφράζονται φόβοι για μεγάλο ωστικό κύμα. Για τον σκοπό αυτό απομακρύνονται κάτοικοι, δημοσιογράφοι ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε η τμηματική απομάκρυνση των μαχητικών F-16 που βρίσκονται στο αεροδρόμιο.

Νέα Αγχίαλος: Εκτός ελέγχου η φωτιά, εκκενώνεται μέσω θαλάσσης η περιοχή
Οι φλόγες πέρασαν στο στρατόπεδο πυρομαχικών στις Μικροθήβες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, αν και το στρατόπεδο φυλασσόταν από πυροσβεστικά οχήματα.
Το στρατόπεδο έχει εκκενωθεί, καθώς δόθηκε εγκαίρως η σχετική εντολή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως και όποιος άλλος βρισκόταν στο σημείο έχει απομακρυνθεί.

Η ρεπόρτερ της ΕΡΤ, που βρίσκεται στο σημείο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «σείεται» η γη στην περιοχή. «Έφτασε φωτιά, πήραν φωτιά. Πρωτοφανές για την περιοχή», ανέφερε άνθρωπος που είναι εκεί.

Κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στη συνέχεια της ΕΡΤ ανέφεραν ότι έσπασαν τα τζάμια στα σπίτια τους, έπεσαν κουρτινόξυλα και άλλα αντικείμενα από την πρώτη δυνατή έκρηξη που ακούστηκε.

Νέα Αγχίαλος: Ιδιωτικά σκάφη σπεύδουν για εκκένωση διά θαλάσσης
Στην Αγχίαλο έχουν σπεύσει ιδιωτικά σκάφη και προχωρούν σε εκκενώσεις δια θαλάσσης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη συμφόρηση στους δρόμους και γι αυτό εθελοντές με 80 σκάφη για να γίνει η εκκένωση.

«Μην πανικοβάλλεστε», φώναζε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, που βρέθηκε στην περιοχή. Ο δήμος Βόλου έχει μεριμνήσει για όσους έχουν εκκενώσει την περιοχή. Στο εκθεσιακό κέντρο της πόλης βρίσκεται γιατρός και στους πολίτες διατίθενται τρόφιμα και νερά.
«Ακούσαμε τις εκρήξεις και σηκωθήκαμε και φύγαμε άρον άρον. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει», είπε μια νεαρή γυναίκα στην κάμερα του Mega, με δάκρυα στα μάτια: «Φοβόμαστε πολύ».

Σε ετοιμότητα το Λιμενικό
Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, 22 ιδιωτικά σκάφη και 2 Ρυμουλκά στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου. Από την περιοχή έχουν απεγκλωβιστεί, μέχρι στιγμής 30 άτομα, από 10 ιδιωτικά αεροσκάφη και μεταφέρονται στον λιμένα Βόλου.

Αρτοποιός: Παρακαλούμε τον κόσμο να ακούνε τα μηνύματα του 112
Έκκληση προς όλους τους κατοίκους στο μέτωπο της φωτιάς της Μαγνησίας, μετά τις εκρήξεις πυρομαχικών, να ακολουθούν τις οδηγίες του 112 έκανε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως δήλωσε στο Mega, όλοι έχουν λάβει μηνύματα 112 και παρακαλούνται οι πολίτες να τα ακούν. «Πρόκειται για μια σοβαρή υπόθεση» τόνισε χαρακτηριστικά.