Παναγιώτης Μανούρης: Υπάρχει έλλειμμα τοπικής δημοκρατίας και παρακμή στη Νέα Ιωνία

Έλλειμμα τοπικής δημοκρατίας διαπιστώνει στη Νέα Ιωνία ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης, που έδωσε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα της Τετάρτης.

“Δεν ενημερωνόμαστε για τίποτε από αυτά που γίνονται από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο έχει παρακμάσει” είπε ο πρόεδρος της παράταξης “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και πρόσθεσε ‘έχουμε δυστυχώς μίας γυναικός αρχή”.

Νέα Ιωνία: Έλλειμμα τοπικής δημοκρατίας διαπιστώνει ο υποψ. Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης

Αναφερόμενος στα ζητήματα που απασχολούν την πόλη είπε:

Καθαριότητα: Δεσμευόμαστε πως αυτό είναι το πρώτο ζήτημα που θα λυθεί και τα απορριμματοφόρα θα μαζεύουν χωριστά την ανακύκλωση από τα σύμμεικτα.

Προσβασιμότητα – Πεζοδρόμια – Κυκλοφοριακό: Θα γίνουν καθολικές αναπλάσεις πεζοδρομίων και μάλιστα με οριζόντια παρέμβαση από άτομο με κινητικά προβλήματα. Δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε το χώρο στάθμευσης στο ΟΤ 150 και να κάνουμε μερικούς χώρους στάθμευσης ακόμη. Ελεγχόμενη στάθμευση στο εμπορικό κέντρο με ειδική κάρτα μόνο για τους κατοίκους, με ελάχιστο αντίτιμο για το τετράωρο και ακριβότερο κόστος για τον επιπλέον χρόνο.

Δημόσιος Χώρος: Όλες οι τσιμεντωμένες πλατείες θα γίνουν φιλικές και προσβάσιμες στους κατοίκους με γρασίδι, δέντρα, αστικό πράσινο και όργανα γυμναστικής. Βοηθητικοί Αθλητικοί χώροι και ολοκλήρωση γυμναστηρίων στο Κλειστό. Παντού θα υπάρχουν ανοιχτές εργολαβίες συντήρησης για δημόσιο χώρο (παιδικές χαρές, γυμναστήρια, πλατείες και πάρκα, πεζοδρόμια). Οι δημότες θα επικοινωνούν με το κέντρο αιτημάτων του Δήμου και τα αιτήματα θα εισακούγονται άμεσα (πλατφόρμα Δήμου).

Τοπικό Κοινωνικό Κράτος: Δομές για Ψυχική Υγεία, κοινωνική στήριξη ευάλωτων ομάδων και φροντίδα ασθενέστερων

Πολιτισμός: Ετήσιο επιχειρησιακό σχέδιο για αξιοποίηση όλων των πολιτιστικών δυνάμεων της πόλης. Μόχλευση πόρων από εταιρική κοινωνική ευθύνη και προγραμματισμός Φεστιβάλ και δράσεων που θα αναδείξουν τον τοπικό πολιτισμό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο θα επιστρέψει στη Δημοκρατία και θα ξαναγίνει χώρος διαλόγου. Επιτροπές “σοφών” που θα δίνουν εισηγήσεις και προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της Νέας Ιωνίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Παναγιώτης Μανούρης είπε:

  • Για το έργο του χώρου στάθμευσης στο ΟΤ 150: Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που αγγίζουν το όριο της παράβασης καθήκοντος, από κωλυσιεργίες που μπορεί και να εμπεριέχουν δόλο. Εμείς δεσμευόμαστε να προχωρήσουμε το έργο και πάνω στο υπόγειο πάρκινγκ θα υπάρχει πράσινο. Δεν θα γίνει κανένα Δημαρχείο, κανένα πολιτιστικό Κέντρο και τίποτα από αυτά που ονειρεύεται η Δήμαρχος.
  • Για τις εκδηλώσεις στα 100 χρόνια Νέα Ιωνία: Για το θεμέλιο λίθο βρέθηκε ένα κονδύλι €74.000 σε πρόχειρο διαγωνισμό, που δεν έχει εγκριθεί επισήμως ακόμη. Από αισθητικής πλευράς θα μπορούσε να μπει σε πράσινα σημεία ένα σοβαρό έργο, που να κοστίσει μέχρι 9.000.
    Είναι γεγονός, ότι είχαμε την ατυχία να γιορτάσουμε την επέτειο από το 1821, την επέτειο από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τα 100 χρόνια της Νέας Ιωνίας ως μικρό πανηγυράκι. Θα μπορούσαν να είναι μοναδικές ευκαιρίες για την ανάδειξη της πόλης και να μάθουν όλοι τη Νέα Ιωνία, ως περιοχή που έφτασε σε ζηλευτό επίπεδο.
    Κυριαρχεί δυστυχώς ένα πολύ κακό αισθητικό μείγμα απόψεων κάποιων παραγόντων και το τελικό προϊόν δεν είναι καλό. Όμως έτσι δεν μπορούμε να τραβήξουμε πάνω μας θετικά τα φώτα, ως Νέα Ιωνία.

Για την τοπική εγκληματικότητα: Παρακολούθηση των κοινόχρηστων χώρων περιμετρικά για να ξέρουμε αν υπάρχει παραβατικότητα και τηλεματική με αισθητήρες και στοχευμένες παρεμβάσεις για έλεγχο και άμεσες επεμβάσεις όπου υπάρχουν παράπονα. Επίσης φως στο δημόσιο χώρο και άνοιγμα των χώρων σε συλλόγους, γιατί όπου υπάρχει δράση δεν υπάρχουν σκοτάδια. Φύλαξη στα σχολεία. Επίσης κοινωνική εκπαίδευση, εθελοντισμός και αλληλεγγύη, που για μας είναι προτεραιότητες