Παναγιώτης Μανούρης: Η Νέα Ιωνία βρίσκεται σε κλίμακα υστέρησης έργων

Τι παρέλαβε από την απελθούσα Δημοτική Αρχή στη Νέα Ιωνία κατέγραψε και κοινοποίησε σήμερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Μανούρης.

Έχουμε αγώνα δρόμου για να μην απωλέσουμε περαιτέρω κονδύλια και για να καταφέρουμε να επαναφέρουμε στις ράγες έργα που δείχνουν να κινδυνεύουν από αδράνεια και αδιαφορία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής” είπε ξεκινώντας την αποτίμηση της εικόνας του Δήμου στη Νέα Ιωνία, που εκπόνησαν οι δημοτικές υπηρεσίες ο Παναγιώτης Μανούρης.

Παναγιώτης Μανούρης: Η Νέα Ιωνία βρίσκεται σε κλίμακα υστέρησης έργων

“Έχω συναντηθεί με όλους τους αρμόδιους κυβερνητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες αυτό το διάστημα και το συμπέρασμα είναι ότι η κατάσταση του Δήμου είναι απογοητευτική” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Τα έργα που κινδυνεύουν να χαθούν και τα αντίστοιχα κονδύλια χρηματοδότησης έφταναν τα 19.860.000 ευρώ.

Τα έσοδα εμφανίζουν μεγάλη υστέρηση ενώ €5.742.780 είναι οι ανείσπρακτες οφειλές. Από πλευράς χρηματοδοτήσεων είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Δήμος Νέας Ιωνίας δεν κατάφερε να απορροφήσει το προηγούμενο διάστημα ούτε το 20% από τα κονδύλια που του είχαν δοθεί στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Παναγιώτης Μανούρης: Η Νέα Ιωνία υστερεί σε έργα και θα διεκδικήσω πόρους

“Στο κομμάτι των έργων η πόλη έμεινε στο μηδέν, είπε ευθαρσώς ο Δήμαρχος και πρόσθεσε ότι έχουν δημοπρατηθεί δύο πλατείες, η Μουταλάσκη και η Αναπήρων. Θα ενταχθούν και η πλατεία Τσαλδάρη και η πλατεία Υγείας.

“Σε σχέση με τους όμορους Δήμους -είπε ο Παναγιώτης Μανούρης, είμαστε σε μία κλιμακα υστέρησης της τάξεως του 70%, την ίδια ώρα που δήμοι όπως το Ηράκλειο αντλούν πόρους -και πολύ καλά κάνουν- και κάνουν έργα από πλειάδα χρηματοδοτικών εργαλείων.

“Εμείς στη Νέα Ιωνία ξεκινάμε να χτίσουμε το …μαγαζί από το τίποτα. Ο Δήμος δεν έχει ούτε καν ψηφιακή εικόνα επικοινωνίας των υπηρεσιών μεταξύ τους”.

“Μοχλεύουμε πόρους -είπε για το δια ταύτα ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας- και συζητάμε το ενδεχόμενο να πάρουμε δάνειο για αναπλάσεις και σχολεία. Δεν θα επιβαρύνουμε κανέναν αλλά είναι προτιμότερο να πάρουμε δάνειο για μεγάλα έργα σε βάθος πενταετίας, παρά να κάνουμε σωρεία αναθέσεων με μικρές εργολαβίες. Αυτός είναι ο τρόπος να κάνεις έργα με διαφάνεια”.

Αναφερόμενος τέλος, στην πρόσφατη ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γ.Σεφέρης ο Δήμαρχος εμφανίστηκε ενοχλημένος λέγοντας: Χάνουμε κάθε χρόνο 70-150.000 ευρώ σε κλοπές και ο Σύλλογος Γ.Σεφέρης μας εγκαλεί, που σκοπεύουμε να βάλουμε κάμερες και να περιφρουρήσουμε χώρους. Οι κάμερες θα μπουν περιμετρικά για να μην μπαίνουν στα σχολεία οι παραβατικοί που κλέβουν τον εξοπλισμό. Τοποθετούμαστε με διαφάνεια και φαίνεται φέρνουμε κάποιους σε δύσκολη θέση με τη στάση μας”.