Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η “αλλαγή για τη Νέα Ιωνία” καταθέτει προτάσεις

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η σημερινή και η Δημοτική παράταξη «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» δίνει βαρύτητα σε τομές που έχουν ουσιαστικό αποτύπωμα στην προάσπιση της γυναίκας στην κοινωνία.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: “Ένας σύγχρονος Δήμος με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα οφείλει να δρα αποτελεσματικά και να μην περιορίζεται σε a la carte ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό η παράταξη μας θα καταθέσει στο δημοτικό συμβούλιο συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τις Ιωνιώτισσες

✅ Ψυχολογική υποστήριξη: Ο Δήμος θα παρέχει ακόμη και κατ’ οίκον, ψυχολογική υποστήριξη σε συνδημότισσες μας που έχουν πέσει θύματα bulling. Οικογενειακό, κοινωνικό, εργασιακό. Παράλληλα, έμφαση θα δοθεί στη ψυχολογική υποστήριξη γυναικών μετά τη γέννα σε περιπτώσεις επιλόχειας κατάθλιψης.

🆘 Νομική υποστήριξη: Ο Δήμος θα συνδράμει νομικά θύματα κάθε μορφής βίας προκειμένου να έχουν υποστήριξη, εφόσον κινηθούν δικαστικά και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξουν τους εαυτούς τους.

✔️ Για τις νέες μητέρες θα προσφερθούν δωρεάν από τον Δήμο πακέτα με βρεφικά είδη για μωρά. Ενδεικτικά μπιμπερό, pampers, χωρίς καθόλου εξέταση οικονομικών κριτηρίων (έχει προταθεί από την παράταξη μας και θα γίνει πράξη).

🔝 Δωρεάν προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος σε νέες γυναίκες, φοιτήτριες, άνεργες, γυναίκες μονογονεϊκών οικογενειών αλλά και σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας με χαμηλά εισοδήματα,

📣 Θεσμοθέτηση εκδήλωσης-ημερίδας κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου με στόχο την ενημέρωση της σημασίας του ρόλου της γυναίκας στο κοινωνικό σύνολο.

💯 Ανάπτυξη του θεσμού «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων για τις μητέρες που έχουν μεγάλη ανάγκη βοήθειας.