Ο πάπας Φραγκίσκος στη Σύνοδο των G7 – Ο Ποντίφικας θα μιλήσει για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο πάπας Φραγκίσκος φτάνει αυτή την ώρα στο Μπρίντιζι της Κάτω Ιταλίας για να πάρει μέρος σε ενότητα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών που είναι αφιερωμένη στις προκλήσεις και στην χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρώτη φορά πάπας στους G7
Είναι η πρώτη φορά που ένας πάπας συμμετέχει στις εργασίες συνόδου των επτά οικονομικά ισχυρότερων χωρών του πλανήτη και αναμένεται να αναφερθεί στον κίνδυνο να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για στόχους που εξυπηρετούν την διάδοση των διαφόρων πολέμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, πριν αναχωρήσει από το Βατικανό ο Φραγκίσκος, μιλώντας σε καθολικούς ιερείς, φέρεται να είπε ότι «θέλει να ρωτήσει τους πολιτικούς σε τι κατάσταση βρίσκεται η φυσική τους νοημοσύνη».

Σήμερα το απόγευμα, στην Απουλία, ο ποντίφικας θα έχει δέκα διμερείς συναντήσεις, μεταξύ των οποίων και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αναμένεται, τέλος, να δώσει ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η ειρήνη στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ