Ο Νίκος Γκάλης σε ρόλο τιμώμενου απόψε στο ΟΑΚΑ – Φιλικός αγώνας της Εθνικής μας με τη Σλοβενία

Μία ιδιαίτερη συγκυρία θα ζήσουν απόψε οι φίλαθλοι του ελληνικού μπάσκετ, καθώς η φανέλα με το νούμερο «4» θα ανέβει το απόγευμα στον ουρανό του ΟΑΚΑ, σε ένδειξη τιμής και ανάμνησης του ιστορικού αγώνα στο ΣΕΦ, όταν ο Νίκος Γκάλης απογείωσε το ελληνικό μπάσκετ το καλοκαίρι του 1987.

Ο Νίκος Γκάλης σε ρόλο τιμώμενου στο ΟΑΚΑ

Ο μυθικός Νικ θα είναι το κεντρικό πρόσωπο πριν από το τζάμπολ του αποψινού δεύτερου φιλικού προετοιμασίας της Εθνικής μας, ενόψει Μουντομπάσκετ, με τη Σλοβενία (19.00). Και ο κόσμος θα βρίσκεται εκεί για να αποδώσει την τιμή στον άνθρωπο, στον αθλητή που την αξίζει όσο κανείς άλλος. Συγκινητικές στιγμές αναμένεται να εκτυλιχθούν όταν η φανέλα που φορούσε ο Γκάλης στο Ευρωμπάσκετ ΄’87 θα σηκωθεί στην κορυφή του κλειστού και θα μείνει εκεί για να θυμίζει το σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς.

Ηδη έχουν φύγει 13.000 εισιτήρια και στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέχρι χθες βράδυ θεωρούσαν πως το κλειστό του ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο από πολύ νωρίς, για να χειροκροτήσει τον «θεό του μπάσκετ» αλλά ακολούθως και τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη, οι οποίοι στο φιλικό της Τετάρτης στη Λιουμπλιάνα άφησαν υποσχέσεις πως μπορούν να τα καταφέρουν.