Ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης υποδέχεται την παιδική παράσταση “Ο Ραφτάκος των λέξεων”

Την αγαπημένη παιδική παράσταση του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων» υποδέχεται το θεατράκι της Πλατείας Ελευθερίας στη Λυκόβρυση την Τρίτη 25 Ιουνίου στις 20:30 (είσοδος ελεύθερη).

Η παράσταση που είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Γιάννη Διαμαντόπουλου διοργανώνεται σε συνεργασία του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, της Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης και της Θεατρικής Ομάδας «Μικρός Νότος».

“Ο Ραφτάκος των λέξεων” Ένα σύγχρονο παραμύθι

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Διαμαντόπουλο

Ο Γιάννης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στη Λιβαδειά στις 18 Σεπτεμβρίου του 1947 και μεγάλωσε στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο στον Πειραιά. Αυτοδημιούργητος, εργάτης ακούραστος της Τέχνης του και λάτρης του ωραίου, σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και δημιούργησε την εταιρεία CALDA, της οποίας ήταν Πρόεδρος για περισσότερα από 30 χρόνια μέχρι τον θάνατό του.

Το 1979 εγκαταστάθηκε στη Λυκόβρυση με την οικογένειά του, τόπο που αγάπησε σαν πατρίδα του και προσέφερε γενναιόδωρα στην τοπική κοινωνία, πάντα με αγάπη, στην αρχή ατομικά και μετά μέσα από την Κίνηση Πολιτών Λυκόβρυσης, της οποίας ήταν ιδρυτικό μέλος.

Πολίτης του κόσμου πορεύθηκε όλη τη ζωή του με βαθιά έγνοια για τον Άνθρωπο, τη Φύση, τον Πολιτισμό και τον υγιή Αθλητισμό με αξίες αδιαπραγμάτευτες. Η προσφορά του αναγνωρίστηκε από τον Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης και από το 2017 η αίθουσα του Πνευματικού κέντρου της Λυκόβρυσης φέρει το όνομά του.

Φέτος, στις 22 Ιουνίου, συμπληρώνονται 9 χρόνια από τον πρόωρο θάνατό του.

Επίσης: “Πες μου ένα παραμύθι να αποκοιμηθώ” – H γοητευτική ιστορία των παραμυθιών