Ο Δήμος Κηφισιάς συμμετέχει στην 3η Πράσινη Έκθεση “Attica Green Expo” το μεγαλύτερο Eco Meet

Ο Δήμος Κηφισιάς στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετέχει στην 3η Πράσινη έκθεση «Attica Green Expo» που θα φιλοξενηθεί στο Tae Kwon Do (Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου) από τις 29 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου 2024.

Η Attica Green Expo είναι η μεγαλύτερη έκθεση για το περιβάλλον στη χώρα μας. Αποτελεί το μεγαλύτερο Eco Meet που φέρνει σε επαφή δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εταιρείες και συστήματα ανακύκλωσης. Το σύνολο σχεδόν όσων δραστηριοποιούνται στην πράσινη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία, παρευρίσκονται στην έκθεση.

Ο νέος ψηφιακός κόσμος που ανοίγεται μπροστά μας, οι προκλήσεις που αυτός φέρνει στην καθημερινότητα μας, οι σύγχρονες τεχνολογίες που βοηθούν στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, τα εργαλεία του νέου αναπτυξιακού νόμου που αλλάζουν το τοπίο για τους Ο.Τ.Α, είναι μόνο μερικά από τα θέματα που θα συζητηθούν και θα αναπτυχθούν στο πλαίσιο της έκθεσης.

Παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια για τα παιδιά, σημαντικά panel και εργαστήρια περιβαλλοντικού χαρακτήρα δημιουργούν μία πραγματική γιορτή για το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, θα συμμετέχει την Τετάρτη 29/05/2024, 11:30 – 13:00, σε panel που διοργανώνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με θέμα “ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ”.

Εκτός των άλλων, την Πέμπτη 30/05/2024, θα επισκεφθούν την έκθεση και μαθητές των σχολείων του Δήμου Κηφισιάς, οι οποίοι  θα πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια, μαθαίνοντας την σπουδαιότητα της ανακύκλωσης και την σημασία που έχει για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Κηφισιάς θα βρίσκεται στο περίπτερο 12 της έκθεσης.

Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε μαζί μας την έκθεση και παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την συμμετοχή σας ή διαφορετικά, για την προεγγραφή σας, επισκεφθείτε το παρακάτω σύνδεσμο: https://atticagreenexpo.gr/

Σας αποστέλλουμε συνημμένα το πρόγραμμα συζητήσεων της 3ης Attica Green Expo και για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο της Δ/νσης Περιβάλλοντος 210 8003421.

Κατεβάστε εδώ σε μορφή PDF ολόκληρο το πρόγραμμα των ECΟPANELS