Ο “Βενέτης” εξαγόρασε τα παγωτά “Δωδώνη” – Ξεκινά η διαδικασία εξυγίανσης

Στην ιδιοκτησία της εταιρείας Βενέτη περνάει η εταιρεία Παγωτά Δωδώνη, καθώς ολοκληρώθηκε, ύστερα από δύο έτη, η εξαγορά των χρεών της προς τις τράπεζες, συνολικού τιμήματος περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η αγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας από αλλοδαπή εταιρεία με έδρα την Κύπρο. Η αγορά αποτελεί το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας σειράς διαπραγματεύσεων, με πέντε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είχαν αναλάβει τη διαχείριση της Παγωτά Δωδώνη.

Στην ιδιοκτησία της εταιρείας Βενέτη περνάει η Παγωτά Δωδώνη
Η εταιρία Βενέτη ίδρυσε ξεχωριστή εταιρεία για να αποκτήσει τις δανειακές απαιτήσεις της Παγωτά Δωδώνη από τους προαναφερόμενους διαχειριστές, ύψους 40 εκατ.€. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών της Παγωτά Δωδώνη, εγχείρημα που απαιτούσε την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ επτά διαφορετικών μερών και την αντιμετώπιση πληθώρας δυσεπίλυτων ζητημάτων. Με τον τρόπο αυτό, υλοποιήθηκε το σύνολο του σχεδιασμού για την εξ ολοκλήρου εξαγορά της εταιρείας ώστε να μπορεί να προχωρήσει η ένταξή της σε διαδικασία εξυγίανσης.