Νεκρός οπαδός στη Νέα Φιλαδέλφεια – Το χρονικό της βίας από Κροάτες χούλιγκαν

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακρίνονται οι συλληφθέντες στα χθεσινά αιματηρά επεισόδια έξω από την OPAP ARENA, στην Νέα Φιλαδέλφεια, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ.

Ο 29χρονος χτυπήθηκε με αιχμηρό αντικείμενο από Κροάτη οπαδό, ενώ συνολικά στα επεισόδια τραυματίστηκαν οκτώ άνθρωποι, πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες.

Οι Αρχές προχώρησαν συνολικά σε 98 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων 84 Κροάτες, δύο Έλληνες, ένας Γερμανός, ένας Αυστριακός, ένας Βόσνιος και ένας Αλβανός, αλλά και οκτώ τραυματίες, μεταξύ των 10, που παραμένουν στον Ερυθρό Σταύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια ομάδα 100-120 οργανωμένων οπαδών της Ντιναμό, έφτασαν οδικώς στην Ελλάδα, παρά την απαγόρευση της μετακίνησης φιλάθλων από την Κροατία, για τον σημερινό αγώνα με την ΑΕΚ, στο γήπεδο ΟΠΑΠ Arena.

Οι Κροάτες φαίνεται ότι έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου, καθώς φτάνοντας στην Αττική Οδό, τα αυτοκίνητά τους σκορπίστηκαν και μεγάλος αριθμός κατευθύνθηκε στον σταθμό του ΗΣΑΠ Ειρήνη, όπου συναντήθηκαν με οπαδούς άλλης ομάδας και μαζί επιβιβάστηκαν στο τρένο και κατέβηκαν στον σταθμό Πευκάκια και με τα πόδια προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πολλά καταστήματα και αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, καθώς οι Κροάτες έβαλαν φωτιές σε κάδους και ξερά κλαδιά που βρίσκονταν πλησίον του ανοιχτού πάρκινγκ, ενώ έσπασαν τα παρμπρίζ αυτοκινήτων. Από τύχη πάντως δεν υπήρξε τραυματισμός πολιτών, καθώς εκείνη την ώρα πολλές οικογένειες με παιδιά βρίσκονταν στο σημείο των επεισοδίων.

Μετά την τραγική κατάληξη του 29χρονου φιλάθλου, άγνωστο είναι εάν τελικά η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛΑΣ θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Νεκρός οπαδός στη Νέα Φιλαδέλφεια: Ανακρίνονται στη ΓΑΔΑ οι συλληφθέντες

Πηγή: ΕΡΤ