Νέα Φιλαδέλφεια: Ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ επενδύει στο παλιό εργοστάσιο της Μπριτάννια

Μια έκταση 11 στρεμμάτων, που κουβαλά το δικό της …ιστορικό βάρος και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γήπεδο «Αγία Σοφία» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια πέρασε πρόσφατα σε εταιρεία της συζύγου του νέου προέδρου της ΑΕΚ, Μάριου Ηλιόπουλου.

Πρόκειται για το χώρο του παλιού εργοστασίου Μπριτάννια, με τα ιστορικά κασμίρια, που θα αξιοποιηθεί πλέον ως πολυχώρος και ενδεχομένως να λειτουργήσει συμπληρωματικά των εγκαταστάσεων του γηπέδου.

Δείτε: Μπριτάννια: Το εργοστάσιο με τα κασμίρια δίπλα στο γήπεδο της ΑΕΚ (βίντεο)

Το πρώην εργοστάσιο “Μπριτάννια” πέρασε στον έλεγχο της οικογένειας του Μάριου Ηλιόπουλου, σε πλειστηριασμό που έγινε στις 21 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, γεγονός που δείχνει πόσο καιρό πριν ήταν σε εξέλιξη και οι συζητήσεις για την εμπλοκή του εφοπλιστή με την ΑΕΚ.

Νέα Φιλαδέλφεια: Ο νέος πρόεδρος της ΑΕΚ επενδύει στο παλιό εργοστάσιο της Μπριτάννια

Το τίμημα που καταβλήθηκε είναι 3.354.001 ευρώ, δηλαδή ένα μόλις ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης του πλειστηριασμού.

Πρωτύτερα, το ακίνητο πέρασε στα χέρια της «Πειραιώς Property» το 2005. Το οικόπεδο, κατά τον προγενέστερο τίτλο κτήσεως, ήταν έκτασης 11.034,49 τ.μ. ενώ κατόπιν ρυμοτομήσεων, τακτοποιήσεων, καθορισμού οριογραμμών ρέματος, το εναπομένον οικόπεδο έχει τελική επιφάνεια 6.980,31 τ.μ., το οποίο βρίσκεται επί της οδού Λυκούργου, εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

Αναφερόμενος ο Μάριος Ηλιόπουλος στα σχέδια για την αξιοποίηση του ακινήτου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε:

«Το Μπριτάνια έχει αποκτηθεί πράγματι από εμάς, το έχουμε δώσει σε μια σοβαρή ομάδα, στην οποία συμμετέχει και η ομάδα που σχεδίασε το γήπεδο για την αξιοποίηση του ακινήτου και θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Η αγορά έγινε προσφάτως δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω».

ΔΕΙΤΕ: