Νέα Φιλαδέλφεια: Κοντά στο Μνημείο Μικρασιατών ο νέος σταθμός του Μετρό της Γραμμής 4

Νέα προσθήκη στην επέκταση της υπό κατασκευή Γραμμής 4 του Μετρό συζητούν οι αρμόδιοι για να εξυπηρετηθεί και η Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι κοινό μυστικό άλλωστε, πως η εν λόγω επέκταση θα εξυπηρετεί και τους φίλους της ΑΕΚ, που θα έχουν εύκολη πρόσβαση στο γήπεδο Opap Arena.

Η συγκεκριμένη επέκταση περιλαμβάνει 6 νέους σταθμούς που θα εξυπηρετήσουν περιοχές της Νέας Ιωνίας, της Ν. Φιλαδέλφειας, των Αγ. Αναργύρων, του Ιλίου και της Πετρούπολης.

Ωστόσο, για τη διευκόλυνση, των φιλάθλων της αθηναϊκής ομάδας άλλαξε ο αρχικός σχεδιασμός της επέκτασης. Έτσι, ενώ προβλεπόταν κομβικός σταθμός Μετρό στον Περισσό και εν συνεχεία στη Νέα Φιλαδέλφεια στη διασταύρωση της Λεωφ. Δεκελείας και Βρυούλων το σχέδιο άλλαξε.

Η εναλλακτική προοπτική πλέον είναι να γίνει νέος σταθμός Μετρό στα Πευκάκια κοντά στον υπάρχοντα του ΗΣΑΠ και από εκεί η γραμμή να συνεχίζει με επόμενη στάση στη Νέα Φιλαδέλφεια σε δημόσιο πάρκο ικανής έκτασης για την κατασκευή του Σταθμού (πάρκο Μνημείου Μικρασιατών), σε απόσταση αναπνοής από την “OPAP Arena”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: