Νέα Φιλαδέλφεια: Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. μηνύει την ηγεσία της για το φόνο του Μιχάλη

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της ηγεσίας της ΕΛΑΣ κατέθεσε ανώτερος αξιωματικός ο οποίος καρατομήθηκε μετά τα επεισόδια στης Νέα Φιλαδέλφεια όπου δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης. Υποστηρίζει ότι ο ίδιος είχε προβεί στις δέουσες ενέργειες και είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τους κινδύνους που υπήρχαν.

Ο ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ μέχρι πρότινος υπηρετούσε σε θέση προϊσταμένου στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αποπέμφθηκε στις καρατομήσεις και τέθηκε υπό έρευνα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

Ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, αναφέρει ότι είχε προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, είχε ενημερώσει τους προϊσταμένους του για την έλευση των Κροατών χούλιγκαν και τον επαπειλούμενο κίνδυνο, ενώ ακόμα καταγγέλλει τους συγκεκριμένους αξιωματικούς ότι «καταχρώμενοι των ιδιοτήτων τους κατέστρωσαν, κατά παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων, σχέδιο δράσης, προκειμένου αφενός μεν να αποσείσουν και δολίως να αποκρύψουν βαρύτατα πειθαρχικά παραπτώματα στα οποία υπέπεσαν και τα οποία αποτελούν τη μοναδική γενεσιουργό αιτία επί όσων θλιβερών γεγονότων διαδραματίστηκαν την 7/8/2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εν λόγω ανώτατοι αξιωματικοί ήθελαν να τον «βλάψουν διά τη σε βάρος του ασκηθείσα ποινική δίωξη για ανύπαρκτο πειθαρχικό παράπτωμα». Όπως αναφέρεται από τον συγκεκριμένο αξιωματικό, αν και γνώριζαν, εντούτοις «ουδέν έπραξαν ως κατά νόμο όφειλαν… δηλαδή εγγράφως να ενημερώσουν τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και να εισηγηθούν την ενεργοποίηση του Συμβουλίου Πολιτικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρίσεων ή για τη σύγκληση του Συμβουλίου Συντονισμού και Στρατηγικής».

Στο τέλος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αντί να ενημερώσουν οι αξιωματικοί την πολιτική ηγεσία, προκειμένου να συγκληθεί το Συμβούλιο Συντονισμού και Στρατηγικής Δημόσιας Τάξης ή το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Κρισεων, επέδειξαν «εκκωφαντική αδράνεια και αδιαφορία».