Νέα Ιωνία: Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση οικοτροφείο με 14 υπερήλικες

Σήμα κινδύνου εκπέμπει οικοτροφείο υπερηλίκων στη Νέα Ιωνία, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Mega, είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο.

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που έχουν απομείνει στη δομή, καθώς πολλοί έχουν αποχωρήσει είτε δηλώνοντας παραίτηση είτε επειδή έχει λήξει η σύμβασή τους, η χρηματοδότηση έχει κοπεί, με τους ίδιους να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες, την στιγμή που δεν υπάρχει πρόβλεψη για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πρόκειται για νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, με άδεια ίδρυσης πέρυσι τον Φεβρουάριο. Χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, με την προηγούμενη διοίκηση ωστόσο, όπως λένε οι εργαζόμενοι, να μην κάνει σωστή διαχείριση των πόρων, με αποτέλεσμα το ερχόμενο Σάββατο να τελειώνουν οι προμήθειες σε τρόφιμα, φάρμακα και αναλώσιμα και το προσωπικό να μείνει απλήρωτο.

Όσο για τους τροφίμους, πρόκειται για 14 υπερήλικες με σοβαρά προβλήματα υγείας, οι οποίοι δεν έχουν συγγενείς και άλλη στέγη που μπορούν να καταφύγουν.

«Οριακή η κατάσταση»

«Εποπτικός φορέας είναι το υπουργείο Υγείας. Γνωρίζουν την κατάστασή μας, είμαστε σε κατάσταση κρίσιμη και περιμένουμε κάποια επίσημη απάντηση σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει», λένε οι εργαζόμενοι.

«Είμαστε σε αναμονή απαντήσεων του υπουργείου. (…) Παρακρατήθηκε ένα σοβαρό ποσό από τον προϋπολογισμό τον αρχικό, το οποίο ήταν σημαντικό για τη ζωή της δομής. Δεν έγινε σωστή διαχείριση από το προηγούμενο διοικητικό σχήμα. Από το Σάββατο θα έχουμε ελλείψεις σε πάνες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει δηλώσει επίσημα παραίτηση».

Όπως λένε οι εναπομείναντες εργαζόμενοι της δομής, το υπουργείο Υγείας είναι ενήμερο για την κατάσταση του οικοτροφείου και «αναμένουμε απάντηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος εγκαινιάστηκε ένα χρόνο μόλις πριν από την τότε αρμόδια Υφυπουργό Ζωή Ράπτη

Με πληροφορίες από In.gr