e-neaionia

Νέα Ιωνία: Πρωτιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού

Την Πρώτη θέση και 1ο βραβείο Καλύτερης μακέτας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, κέρδισε το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, με μία εντυπωσιακή κατασκευή και ένα project που θα ζήλευαν πολλοί σύγχρονοι ενήλικες επαγγελματίες.

Την Πρώτη θέση κέρδισαν τα παιδιά από τη Νέα Ιωνία με την ομάδα Gemma Robot από το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο

Την εξαιρετική κατάταξή του στην πρώτη θέση, το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, την οφείλει στη μακέτα που κατέθεσε στο διαγωνισμό με το τίτλο: project «Νιάτα Λακωνίας, Αγροτική Παραγωγή».

Πρόκειται για μία ιδέα που εδράζεται σε πραγματικές τοποθεσίες και προϊόντα, καθώς πηγή έμπνευσης ήταν το χωριό Νιάτα της Λακωνίας.

Τα Νιάτα είναι ένας γραφικός τόπος που βρίσκεται στις παρυφές του Πάρνωνα στη Λακωνία. Είναι ένα χωριό με περίπου χίλιους κατοίκους και σε υψόμετρο περίπου 300 μέτρα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι ασχολούνται με τη γεωργία και παράγουν έξτρα παρθένο Λακωνικό λάδι, περίφημα πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια.

Η τοπική αγροτική οικονομία διανθίζεται με μέλι, από τις πλαγιές του Πάρνωνα και του Ταΰγετου, καθώς και μυρωδάτα κρασιά από τις πλαγιές του Ζάρακα.  

Η εμπνευσμένη μακέτα της Νέας Ιωνίας και …τα Νιάτα

Χρόνια πριν, ο  προπονητής της ομάδας Gemma Robot Neas Ionias, Δημήτρης Κωσταγιάννης καθώς και η σύζυγός του, που κατάγεται από το χωριό Νιάτα Λακωνίας υπηρέτησαν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Και οι δύο ανέπτυξαν βαθιές σχέσεις φιλίας με τους μαθητές και τους κατοίκους και θέλησαν μέσα από το project της αγροτικής ανάπτυξης να προβάλουν το τόπο και τα προϊόντα που παράγει και να θυμίσουν στους παλιούς τους μαθητές, τις ωραίες στιγμές που πέρασαν στα Νιάτα.

Έτσι έδωσαν την κεντρική ιδέα για τη μακέτα της ομάδας που τελικά αναπαρέστησε με θαυμαστό τρόπο όλα τα στάδια της αγροτικής παραγωγής αυτού του όμορφου τόπου. Δείτε την στο βίντεο που ακολουθεί από τον χώρο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά