Νέα Ιωνία: Παιδιά έφτιαξαν ψηφιακό χάρτη και έπαιξαν επιτραπέζιο παιχνίδι με την πόλη

Στη Νέα Ιωνία τα παιδιά του 7ου Γυμνασίου με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαρίας Καρπούζα απέδειξαν πως η γνώση μπορεί να γίνει παιχνίδι και να είναι ακόμη πιο αποτελεσματική όταν είναι συνάμα και ευχάριστη.

Νέα Ιωνία: Παιδιά έφτιαξαν ψηφιακό χάρτη και επιτραπέζιο παιχνίδι με την πόλη

Στο πλαίσιο εργασίας για την Κλιματική αλλαγή και τις πλημμύρες έμαθαν τα ιστορικά γεγονότα με την υπερχείλιση στον Ποδονίφτη που σημάδεψαν την πόλη και τον χωροθέτησαν σε ψηφιακούς χάρτες.

Νέα Ιωνία: Παιδιά έφτιαξαν ψηφιακό χάρτη και επιτραπέζιο παιχνίδι με την πόλη

Ακόμη επισκέφθηκαν το Αδριάνειο Υδραγωγείο και απόλαυσαν το φυσικό τοπίο στην περιοχή, μαθαίνοντας την ιστορία του.

Επίσης κατέγραψαν τα τρωτά σημεία γύρω και μέσα στο σχολείο τους που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές σε περίπτωση πλημμύρας.

Νέα Ιωνία: Παιδιά έφτιαξαν ψηφιακό χάρτη και επιτραπέζιο παιχνίδι με την πόλη

Τέλος, έφτιαξαν χάρτη που περιλαμβάνει τις ισοϋψείς, τα πάρκα στα οποία η κατείσδυση θα είναι ευκολότερη σε περίπτωση πλημμύρας, κάποιες υποδομές κατά μήκος του Ποδονίφτη που μπορεί να απειληθούν, σημεία επικίνδυνα (U) και σημεία ασφαλή (S), τα όρια του Δήμου και την κατεύθυνση προς την οποία είναι περισσότερο ασφαλές να καταφύγεις (προς Ηράκλειο). Σημειώνεται ότι δεν προτείνεται η διαφυγή μέσω Λ.Ηρακλείου, Λ.Κύμης και Λ.Καποδιστρίου εξαιτίας υψηλού κυκλοφοριακού φόρτου.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στο link: https://arcg.is/evm8D0

Ολόκληρη η εργασία των μαθητών του 7ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας για την κλιματική αλλαγή και τις πλημμύρες βρίσκεται εδώ