Νέα Ιωνία: Με κάθε ιεροπρέπεια ο εορτασμός του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Αναργύρων

Με τη δέουσα ιεροπρέπεια γιορτάστηκε στη Νέα Ιωνία η μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

Την κυριώνυμο ημέρα τη εορτής, Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, τελέσθηκε η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίου και του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ενώ εντός του Ιερού Βήματος παρέστη ο Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Το παρών στην εορτή έδωσαν ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Νέας Ιωνίας, πρόεδροι και εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, φορείς της πόλεως και πλήθος πιστών, που προσήλθαν με ευλάβεια για να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί», προερχομένης εκ Σμύρνης Μ. Ασίας,

Το ιερό Αναλόγιο λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Άρχων Υμνωδός της ΜτΧ.Ε. και Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού κ. Εμμανουήλ Κουλούρης και ο Λαμπαδάριος κ. Νικήτας Πράσινος, οι οποίοι απέδωσαν με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια του ύμνους της εορτής.

Το απόγευμα της Δευτέρας τελέστηκε ο γιορτινός Εσπερινός και στη συνέχεια έγινε η λιτάνευση της Εικόνας της Παναγίας «Ρίζα του Ιεσσαί» και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεράποντος και των Αγίων Αναργύρων στους δρόμους γύρω από τον Ναό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: