Νέα Ιωνία: Και οι Συνταξιούχοι στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 9 Δεκεμβρίου

Το σωματείο συνταξιούχων IKΑ Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου και πέριξ περιοχών καλεί τα μέλη του και όλους στους συνταξιούχους και το λαό, στην μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουμε και πρωτοστατούμε σαν σωματείο, μαζί με όλους τους άλλους μαζικούς φορείς της πόλης μας για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε:

Την 13η και την 14η σύνταξη που αυθαίρετα και παράνομα μας την στερείτε όλες οι κυβερνήσεις

  • Όχι αυξήσεις κοροϊδία. Το 3% για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους είναι ένα λίτρο λάδι. Ντροπή σας!! Διεκδικούμε αυξήσεις πάνω από τον τιμάριθμο.
  • Να καταργηθεί το ΦΠΑ στα ήδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, όπως τρόφιμα κ.α.
  • Η κατώτατη σύνταξη να είναι στα 650 ευρώ.
  • Το αφορολόγητο να είναι στα 12.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο, συνταξιούχο και επαγγελματία.

Συνάδελφοι,

Η δημόσια υγεία είναι υπό διάλυση. Τα νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις. Συγκεκριμένα το Αγία Όλγα, ένα κομβικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί πάνω 600.000 ασθενείς το χρόνο λειτουργεί με ελλείψεις πολλών ειδικοτήτων γιατρών αλλά και νοσηλευτών και προσωπικού. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά μας κοροϊδεύουν για να κλέψουν την ψήφο μας, τάζουν προσλήψεις αλλά εμείς βλέπουμε υποβάθμιση. Απαιτούμε να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και προσωπικού. Συνάδελφοι γιατί γίνονται όλα αυτά στην υγεία; Γιατί θέλουν να μας στείλουν όλους στα ιδιωτικά νοσοκομεία, δηλαδή όποιος έχει λεφτά θα γιατρεύεται και όποιος δεν έχει θα πεθαίνει.

Την ίδια στιγμή η πρωτοβάθμια υγεία συρρικνώνεται και αυτή, με κλείσιμο κέντρων υγείας και όσα λειτουργούν δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες, τις ελλείψεις και εκεί γιατρών και νοσηλευτών. Και στην περιοχή μας το Κέντρο Υγείας που καλύπτει την Ν. Ιωνία και το Ν. Ηράκλειο λειτουργεί μόνο με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών. Και σαν να μην έφτανε αυτό θέλουν να το κλείσουν. Πέρυσι στις 4 Νοέμβρη με την μεγάλη κινητοποίηση που κάλεσε και πρωτοστάτησε το σωματείο μας αποτράπηκε η έξωση. Εκεί του είπαμε: Θα βρείτε κτίριο που θα είναι πλήρες επανδρωμένο με γιατρούς και νοσηλευτές, με ιατρικά μηχανήματα και τότε μόνο θα μεταφερθεί διαφορετικά θα σας κόψουμε τα χέρια!!! Αυτό σας λέμε και τώρα!!! Μην τολμήσετε!!! Θα βρείτε όλο το λαό μπροστά σας!!!

Συνάδελφοι,

Φτάνει πια!!! Η ακρίβεια έχει γονατίσει το κάθε λαϊκό νοικοκυριό, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους και κάθε φτωχό άνθρωπο. Πέρυσι είχαμε κάνει μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια εδώ στην πόλη μας και διεκδικήσαμε αυξήσεις στις συντάξεις, να μας δοθούν πίσω όλα όσα μας έχουν κλέψει. Ήδη από τότε οι αυξήσεις στην ενέργεια, στα τρόφιμα και σε άλλα βασικά προϊόντα αντιστοιχούσαν με το 25% των μισθών και των συντάξεων. Σήμερα, μετά από ένα χρόνο, η πραγματική ακρίβεια αντιστοιχεί στο 40%!!! Οι ήδη πετσοκομμένες συντάξεις μας έχουν μειωθεί, λόγω της ακρίβειας στο μισό. Φτάνει πια!!!Καλούμε τους συνταξιούχους και όλο το λαό να ξεσηκωθούμε!!! Να διεκδικήσουμε τη ζωή που πάνε να μας αφαιρέσουν!!! Ενώ εμείς πεινάμε και πολλοί από εμάς βρισκόμαστε στην εξαθλίωση οι επιδοτήσεις των κυβερνήσεων στις μεγάλες επιχειρήσεις δίνονται με τη σέσουλα!!! Ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι!!! Θα μας βρίσκεται μπροστά σας κάθε μέρα, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε γειτονιά.

Συνάδελφοι,

Εμείς οι συνταξιούχοι παλεύουμε απαιτούμε τα εγγόνια να πηγαίνουν σε σύγχρονα σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ασφαλείς και πλήρως επανδρωμένους με εξοπλισμό και στελεχωμένα με δάσκαλους και παιδαγωγούς. Είναι ντροπή να μην υπάρχει στην Καλογρέζα και στην Αλσούπολη βρεφονηπιακός και παιδικός σταθμός. Είναι ντροπή να υπάρχουν ελεύθεροι χώροι όπως η ΕΡΙΟΤΕΚ και τα πρώην ανθρακωρυχεία στην Αλσούπολη και να μην αξιοποιούνται για το λαό και για τα παιδιά του.

Συνάδελφοι όλα αυτά μπορούν να κερδηθούν με τον αγώνα. Την αγανάκτηση μας και την οργή μας να την κάνουμε οργάνωση και να συμμετάσχουμε στον συλλογικό αγώνα!!!

Σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά με όλες σας τις δυνάμεις. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να κερδίσουμε όλα αυτά που διεκδικούμε!!!

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΜΗΡΙΩΤΗ ΣΤΗΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ