Νέα Ιωνία: Κάλεσμα του Συλλόγου Γυναικών σε κινητοποίηση

Ανοιχτό κάλεσμα στις γυναίκες στη Νέα Ιωνία απευθύνει ο Σύλλογος Γυναικών της πόλης για το συλλαλητήριο που προγραμματίζουν φορείς και σωματεία εργαζομένων το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Καλούμε κάθε εργαζόμενη, άνεργη, αυτοαπασχολούμενη, φοιτήτρια, συνταξιούχο, να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία και φορείς της Ν. Ιωνίας το Σάββατο 09/12/2023 στις 12 μ.μ. στη πλατεία Σημηριώτη.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

Σήμερα, τον 21ο αιώνα, με το επίπεδο ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας υπάρχει η δυνατότητα να καλύπτονται οι δικές μας ανάγκες και των οικογενειών μας.

Δεν δεχόμαστε να έχουμε ωράρια και ζωή λάστιχο και να μην μπορούμε να καλύψουμε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη λογική του «μικρότερου κακού» που στη πραγματικότητα οδηγεί σε υποχώρηση από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων αστικών κομμάτων, ξοδεύει δις. ευρώ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς και εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα μας στο αιματοκύλισμα του Παλαιστινιακού λαού, σε ευρύτερους ανταγωνισμούς, φέρνει στη Βουλή πλήθος νομοσχεδίων σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.

Μπροστά οι ζωές και οι ανάγκες μας!!!

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση ΦΠΑ σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Μείωση στο τιμολόγιο ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου.
  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη φορολογία στους μικρούς επαγγελματίες, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από το πληθωρισμό, μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Μείωση των τελών που επιβάλλει ο δήμος για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, τους επαγγελματίες και κατάργησή του για ανέργους, συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες με εισόδημα έως 12.000 ευρώ.
  • Δραστική μείωση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς. Κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών. Να γίνει παιδικός σταθμός στη Καλογρέζα – Αλσούπολη.
  • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Να ξεκινήσει άμεσα ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία.
  • Μέτρα για να ξεκινήσει η ανέγερση σχολείων στο οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ.
  • Πλήρη στελέχωση με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας και του Νοσοκομείου Αγία Όλγα.

Αγώνας για τη ζωή μας, το σπίτι μας, τα παιδιά μας, την οικογένεια μας!!!