Νέα Ιωνία: Ειδική συνεδρίαση για σχολεία και ελεύθερους χώρους στο Δημοτικό Συμβούλιο

Κρίσιμα θέματα που απασχολούν τη Νέα Ιωνία και τρόποι αντιμετώπισης από τη Δημοτική Αρχή αναλύονται απόψε Πέμπτη στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η σχετική πρόσκληση στη συνεδρίαση (που είναι ανοιχτή για όλους) αναφέρει:

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου, στην αίθουσα των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Κατάστημα, επί της οδού Αγίου Γεωργίου 40, και ώρα 19.00.
Η συνεδρίαση είναι δημόσια και ανοιχτή για τους δημότες.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης έχουν ως εξής:
1) Η κατάσταση των ελεύθερων χώρων στην Νέα Ιωνία. Η έλλειψη αθλητικών υποδομών – Πιο συγκεκριμένα η έλλειψη αθλητικού χώρου στην Αλσούπολη για να μπορεί να αθλείται η νεολαία της περιοχής. Οι εξελίξεις με τον χώρο του πρώην Ανθρακωρυχείου (Altec). Η ανάδειξη της ιστορικότητας του συγκεκριμένου χώρου.

2) Η κατάσταση των σχολείων στην Νέα Ιωνία. Η διαρκής μείωση των κονδυλίων για την εκπαίδευση με ευθύνη της κυβέρνησης έχει διαμορφώσει μια εκρηκτική κατάσταση στα σχολεία. Έλλειψη υποδομών και κρίσιμων ειδικοτήτων εκπαιδευτικών, ειδικών σχολείων, 25-27αρια τμήματα, κατάργηση σχολικών επιτροπών.
Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Δημοτική αρχή για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση;
Ποιο είναι το διεκδικητικό πλαίσιο που θα υιοθετήσει για να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων;
Ποια μέτρα παίρνει για την κατοχύρωση κτιρίων και οικοπέδων, για τον χαρακτηρισμό και απαλλοτρίωσή τους για ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων;

Δείτε ακόμη: Μνημείο ιστορίας το επίμαχο οικόπεδο της Altec στην Αλσούπολη