Νέα Ιωνία: Δέντρο κατακρημνίστηκε στην οδό Σαπουντζάκη και καταπλάκωσε αυτοκίνητο

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο κάτοχος αυτοκινήτου στη Νέα Ιωνία, που καταπλακώθηκε από δέντρο το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να βρίσκεται μέσα στο όχημα.

Δέντρο καταπλάκωσε αυτοκίνητο στη Νέα Ιωνία - Εικόνα από την ομάδα "Καλογρέζα" στο FB

Εικόνα από την ομάδα “Καλογρέζα” στο FB

Δέντρα στη Νέα Ιωνία από χθες υποκύπτουν στο δυνατό άνεμο, με αποτέλεσμα σε διάφορα σημεία να υπάρχουν απρόβλεπτες καταστάσεις, με σοβαρότερο μέχρι τώρα το ατύχημα στη συμβολή των οδών Αλέκου Παναγούλη και Σαπουντζάκη.

Νέα Ιωνία: Δέντρο κατακρημνίστηκε στην οδό Σαπουντζάκη και καταπλάκωσε αυτοκίνητο

H ψηλή λεύκα που βρισκόταν στην περιοχή “προσγειώθηκε” πάνω στο όχημα, που είχε αφήσει ο οδηγός στον ίσκιο της. Ευτυχώς το όχημα δεν υπέστη σοβαρή ζημιά, ενώ στην περιοχή επιχείρησαν και κινητοποιήθηκαν άμεσα η Δημοτική Αστυνομία, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Νέας Ιωνίας και η Πυροσβεστική, που τεμάχισαν και απομάκρυναν το δέντρο.

Παρόμοια περιστατικά πάντως, συνέβησαν και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως η πλατεία Σημηριώτη, το παρκάκι της Ρίμινι, οι οδοί Μιλτιάδου και Κάλβου, όπου κλαδιά και τμήματα δέντρων βρέθηκαν στο οδόστρωμα.

Όπως επισημαίνεται σε μελέτη της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τα δέντρα υφίστανται άμεσα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Ιδίως δε, σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, το αστικό πράσινο κινδυνεύει από θερμικό στρες, με συνέπειες που κυμαίνονται από πτώση κλαδιών μέχρι και κατάρρευση ολόκληρου του δέντρου.

Αντίστοιχα, οδυνηρές συνέπειες μπορεί να υπάρξουν και σε περιπτώσεις φωτιάς καθώς τα δέντρα γίνονται εύκολα πρόσφορη καύσιμη ύλη.