Νέα Ιωνία: Αγώνας δρόμου για να γίνει σχολείο το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ

Κοινή εκστρατεία ενημέρωσης και πίεση προς κάθε αρμόδιο φορέα για να ανακτηθεί το οικόπεδο της ΕΡΙΟΤΕΚ, ως χώρος ανέγερσης σχολείου στη Νέα Ιωνία, ξεκινούν ο νέος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης και ο επικεφαλής της “Ενότητας για τη Νέα Ιωνία” Χρήστος Κανλής.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσαν πως οι προθεσμίες είναι πιεστικές αλλά σκοπεύουν να εξαντλήσουν κάθε μοχλό πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου και της πόλης, ο χώρος που διεκδικούν οι κληρονόμοι της οικογένειας Μήτση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 31 Οκτωβρίου  2023  εκδόθηκε απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία αποδέχθηκε την προσφυγή των κ.κ. Ευγενίας χήρας Κων/νου Μήτση, Σταύρου Μήτση και Χριστίνας Μήτση και ακύρωσε την υπ’ αρ. 216/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας για ανέγερση σχολείου στο χώρο.

Οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων δήλωσαν αποφασισμένοι να πιέσουν για κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως χώρος σχολικής στέγης η ΕΡΙΟΤΕΚ, τονίζοντας πως η Νέα Ιωνία ασφυκτιά από έλλειψη σχολικών αιθουσών.

Ο νέος Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης μάλιστα επισήμανε πως ήδη έχει στείλει σχετική επιστολή στην Περιφέρεια και τόνισε ότι το εν λόγω οικόπεδο έχει χαρακτηριστεί ως “χώρος υψηλής προτεραιότητας για απαλλοτρίωση, με την ανώτερη βαθμολογία αξιολόγησης” προς όφελος της πόλης.