e-neaionia

Νέα Ιωνία: Άφαντη και η μπρούτζινη προτομή του Στέλιου Καζαντζίδη (φωτο)

Πυκνώνουν στη Νέα Ιωνία τα κρούσματα βανδαλισμών και κλοπής σε μπρούτζινες προτομές, καθώς μετά την προτομή του Τάκη Σινόπουλου ήρθε η σειρά εκείνης του Στέλιου Καζαντζίδη.

Η προτομή του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, που μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία, είχε τοποθετηθεί στην πλατεία κοντά στο σπίτι του στην οδό Αλαΐας. Τα αποκαλυπτήριά της είχαν γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου του 2006, στα πλαίσια των “Ιωνικών ημερών” και την φιλοτέχνησε ο Χάρης Κουτσούρης.

Το μνημείο όμως έπεσε θύμα της σύγχρονης …τάσης κλοπών μπρούτζινων κατασκευών, που συνήθως πωλούνται έναντι ευτελούς τιμήματος ως μέταλλα. Στη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο και αφαίρεσαν την προτομή.

Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί στον Περισσό με την προτομή του ποιητή Τάκη Σινόπουλου, γεγονός που ανάγκασε το ομώνυμο Ίδρυμα να μπει στη διαδικασία κατασκευής νέας προτομής. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ξάνθος Μάιντας έγραψε ένα εξαιρετικό κείμενο για το θέμα και τις κοινωνικές του προεκτάσεις, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε: Η αποκοπή των κεφαλών των αγαλμάτων στην αρχαία Αθήνα ήταν βαρύτατο έγκλημα – περίπτωση Αλκιβιάδη-. Το σημερινό γεγονός μάλλον σύντομα θα ξεχαστεί.