Νέα Αριστερά: Κάλεσμα σε όλα τα κόμματα να καταθέσουν πρόταση δυσπιστίας

Με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια να συζητείται σήμερα στην Βουλή, η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται και ήδη η Νέα Αριστερά απηύθυνε κάλεσμα σε ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Πλεύση Ελευθερίας για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Κ.Ο της Νέας Αριστεράς, Αλεξης Χαρίτσης στο κάλεσμα του προς τρία κόμματα: «Σήμερα υπερασπιζόμαστε το δημόσιο πανεπιστήμιο, σήμερα υπερασπιζόμαστε και το Σύνταγμα της χώρας. Υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού…

Η κυβέρνηση παραβιάζει ανερυθρίαστα το Σύνταγμα που ρητά ορίζει ότι δεν επιτρέπεται η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Καλώ σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και την Πλεύση Ελευθερίας να καταθέσουμε από κοινού πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

Όπως τόνισε, «Όλες οι δυνάμεις της προοδευτικής αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί…εδώ δεν χωρούν μισόλογα».Την πρόταση επανέλαβε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τη Βουλή όπου διεξάγεται η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Αίτηση αντισυνταγματικότητας από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΝΙΚΗ

Στο μεταξύ, αίτηση αντισυνταγματικότητας επί του μέρους που αφορά στα Νομικά Πρόσωπα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την έναρξη της συζήτησης στην ολομέλεια.