e-neaionia

Με βροχερό καιρό κάνει ποδαρικό το 2024 – Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Αλλαγή του καιρού θα σημειωθεί την πρώτη ημέρα του 2024, όχι ωστόσο όσον αφορά τις μέγιστες θερμοκρασίες, οι οποίες θα παραμείνουν υψηλότερες από τις συνηθισμένες για την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό τους θα είναι οι βροχές, οι οποίες την Τρίτη 2 Ιανουαρίου θα «σκεπάσουν» αρκετά μεγάλο μέρος της χώρας.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλους τόνισε πως η μεγάλη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού θα έρθει από την 6η Ιανουαρίου, των Φώτων, όπου οι ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια θα «κατηφορίσουν» προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να ρίξουν τον υδράργυρο. Μετά τις 7-8 Ιανουαρίου «υπάρχουν ενδείξεις ότι ο καιρός θα εναρμονιστεί με την εποχή», είπε.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή σήμερα Πέμπτη (28/12)
Για περίπου μία εβδομάδα ο καιρός θα παραμείνει σχεδόν ανοιξιάτικος και το σκηνικό δεν θα θυμίζει την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, αλλά… Πάσχα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου θα επικρατεί γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στις θαλάσσιες και τις παράκτιες περιοχές. Από το βράδυ αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στα δυτικά.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.