Μεταμόρφωση: Εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την καθαριότητα στα σχολεία

Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν χθες μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών “Γ. Σεφέρης” με γονείς και σχολικές καθαρίστριες από την περιοχή στο Δήμαρχο Μεταμόρφωσης.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν: Τα θέματα που τέθηκαν είναι η καθυστέρηση της πρόσληψης των σχολικών καθαριστών, που αν και τα σχολεία  έχουν ανοίξει από την Παρασκευή 1/9 και τη Δευτέρα στις 11/9 θα είναι η πρώτη μέρα που θα έρθουν οι μαθητές, δεν έχουν υπογράψει ακόμα τη σύμβασή τους.

Επιπλέον η  αναγκαιότητα που υπάρχει ώστε όλοι οι ελαστικά εργαζόμενοι/ες να γίνουν πλήρους ωραρίου (15 εξ αυτών είναι 3ωροι) για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους αλλά και για να αμείβονται με καλύτερες αποδοχές (και όχι τους μισθούς πείνας των 350 ευρώ) με δεδομένη την ακρίβεια που μαστίζει την καθημερινή μας ζωή.   

Από τη δημοτική αρχή δεσμεύτηκαν ότι θα προχωρήσουν άμεσα στην καθαριότητα των προαυλίων, ενώ περιμένουν τις ενστάσεις για να προχωρήσει η υπογραφή των συμβάσεων χωρίς να πουν συγκεκριμένα πότε(!)  Η καθυστέρηση είναι ήδη μεγάλη και για την αλλαγή των συμβάσεων δε δεσμεύτηκαν,  αποδίδοντας την ευθύνη στο κεντρικό κράτος.  

Ο δήμαρχος δήλωσε  ότι δεν έχουν προτεραιότητα να τροποποιήσουν τις συμβάσεις των τρίωρων εργαζομένων σε πλήρους ωραρίου, παρέπεμψε στο απώτερο μέλλον το αίτημα,  βάζοντας για άλλη μια φορά τις ανάγκες εργαζομένων, εκπαιδευτικών, μαθητών στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους.

Τα σωματεία και οι γονείς διεκδικούμε και καλούμε τη δημοτική αρχή:

-να υπογράψει άμεσα με τους καθαριστές/τριες τις συμβάσεις τους ώστε να βρεθούν στους σχολικούς χώρους και να αναλάβουν το δύσκολο έργο τους.

-να διεκδικήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων με μόνιμη και πλήρη σχέση εργασίας με πλήρη δικαιώματα για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών