Μεταμόρφωση: Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Γενιάς συγκροτεί ο Δήμος

Στη Μεταμόρφωση, μία πρωτότυπη ιδέα ξεκινά με το κάλεσμα σε νέους ηλικίας 15 έως 28 ετών να συμμετάσχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Γενιάς, που απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση η υποβολή αιτήσεων (ηλεκτρονική στο site του Δήμου) άρχισε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024.

Όπως σημειώνει η διοίκηση του Δήμου στόχος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων είναι οι νέοι με τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, να εμπλουτίσουν το πρόγραμμα δράσης , σε όλους του τομείς ενδιαφέροντος της νεολαίας. Στον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, τον Αθλητισμό, την Παιδεία, την Πράσινη Ανάπτυξη, τις Νέες Τεχνολογίες, τα Τοπικά Προβλήματα και τη δημιουργία της «Έξυπνης Πόλης».

Και προσθέτει μεταξύ άλλων: «Βασικός στόχος είναι να συνδράμει τον Δήμο  στον εντοπισμό των ενδιαφερόντων και των προβλημάτων των νέων, στην ανάλογη ενεργοποίησή τους για επίλυση αυτών και στην δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και βελτίωση της ποιότητας ζωής των Νέων στο Δήμο τους.

Ο Δήμος προσβλέπει σε ένα ελεύθερο, ανοιχτό και δημοκρατικό όργανο συνεχούς και ουσιαστικού διαλόγου της Νεολαίας, το οποίο θα λειτουργεί από τους νέους που ζουν στην Μεταμόρφωση».